Ορισμός Περιοχής Επανένταξης Αδέσποτων Ζώων στην Αγία Σωτήρα Νεοχωρίου από τη Δημοτική Επιτροπή Πρέβεζας

Ημερομηνία:

Με απόφασή της τον Οκτώβριο του 2025, η Δημοτική Επιτροπή Πρέβεζας ενέκρινε τον ορισμό της περιοχής Αγία Σωτήρα στο Νεοχώρι ως επίσημο χώρο επανένταξης αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Σύμφωνα με το άρθρο 10 του Ν. 4830/2021, οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για τη συλλογή, τη διαχείριση και την επανένταξη των αδέσποτων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον. Η διαδικασία επανένταξης πραγματοποιείται μόνο αφού τα ζώα έχουν στειρωθεί, εμβολιαστεί, σημανθεί ηλεκτρονικά (microchip) και λάβει χώρα οποιαδήποτε απαραίτητη ιατρική φροντίδα.

Η επιλογή των περιοχών επανένταξης είναι κρίσιμη τόσο για τον έλεγχο του πληθυσμού των ζώων όσο και για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Σε μικρές πόλεις, η χωροθέτηση απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, καθώς πρέπει να λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η ασφάλεια των πολιτών και η εγγύτητα σε σχολεία, νοσοκομεία, χώρους εστίασης, τουριστικά καταλύματα, λιμάνια, αρχαιολογικούς χώρους και άλλα σημεία ευαισθησίας.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, και έπειτα από τη σχετική γνωμοδότηση της πενταμελούς επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, καθορίστηκε ως περιοχή επανένταξης στο Δήμο Πρέβεζας η:

Περιοχή «Αγία Σωτήρα», Δ.Κ. Πρέβεζας

Η απόφαση αυτή συμβάλλει στη συστηματική και υπεύθυνη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, προάγοντας την ευζωία τους και την εύρυθμη λειτουργία της κοινότητας.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Cleopatra Marina αναζητά Υπεύθυνο Συντήρησης για τις εγκαταστάσεις της στο Άκτιο

Η Cleopatra Marina Α.Ε., μέλος του Ομίλου Εταιρειών Tefas...

Ενημερωτική ημερίδα στο ΚΑΠΗ Πρέβεζας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, Διεθνή Ημέρα για την...

Συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ. του Συνδέσμου Συρρακιωτών Πρέβεζας

Με νέα σύνθεση ξεκινά τη θητεία του το Διοικητικό...

Ι. Ν. Αγ. Βασιλείου: Ευλογημένο Επταήμερο (8 Νοεμβρίου – 14 Νοεμβρίου 2026)

ΤΟ ΕΥΛΑΒΙΚΟ ΑΓΓΙΓΜΑ του π. Δημητρίου Μπόκου Η συμπαθέστατη αιμορροούσα,...