Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 14:37

Οργανωμένη βοήθεια της Δημοτικής αρχής στην Βρυσούλα – Ήταν όλοι εκεί – Δεν έλειπε κανείς…

Για πρώτη φορά στα χρονικά και στα 30χρονια δημοσιογραφικής πορείας μου, παρατήρησα τέτοια οργανωμένη βοήθεια από δημοτική αρχή σε μία δύσκολη προσπάθεια αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

Η φωτιά στην Βρυσούλα Πρέβεζας δεν ήταν να λείπει κανείς από αυτό το δύσκολο προσκλητήριο, ένα μικρό λάθος ή παράληψη θα έδινε βήμα στον εχθρό (φωτιά) να εξαφανίσει αυτό το υπέροχο χωριό του νομού μας στο οποίο μένουν ηλικιωμένοι άνθρωποι πολλοί εκ των οποίων με κινητικά προβλήματα.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Βρυσούλας Χρήστος Κολιοφώτης, στο προσωπικό του μήνυμά ήταν σαφής ΄΄όλοι ενωμένοι και συντονισμένοι μεταξύ μας”.

Από την πρώτη στιγμή στην Βρυσούλα εκτός των πυροσβεστικών δυνάμεων που είχαν την ευθύνη και των συντονισμό της δύσκολης επιχείρησης, βρέθηκε σύσσωμη η δημοτική αρχή με υδροφόρες, προσωπικό και πάσης άλλη βοήθεια.

Με επικεφαλής των δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο, τον αντιδήμαρχο και υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Δαρδαμάνη, τους αντιδημάρχους Δ.Ε Λούρου Νίκο Παγγέ, Δ.Ε Ζαλόγγου Γιώργο Σαρηγιάνογλου, καθαριότητας Γρηγόρη Κουμπή, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Πρέβεζας Φώτη Ζέρβα, οι πρόεδροι Κοινοτήτων Λούρου Χρήστος Γκούρας, Ρεματιάς Χρήστος Δρόσος έδιναν για πολλές ώρες μάχη με την πύρινη λαίλαπα.

Οι αντιδήμαρχοι Δαρδαμάνης και Παγγές στα 4Χ4 μαζί με τον πρόεδρο της Βρυσούλας και άντρες της ΛΕΚ Πρέβεζας, να ρίχνονται μέσα στην φωτιά, εκεί όπου δεν μπορούσαν να μπουν τα οχήματα της πυροσβεστικής.

Προσωπικό της ΔΕΥΑ να προσπαθεί να κρατήσει το νερό ανοικτό παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες και να έχουν τα σπίτια νερό.

Αυτές είναι μόνο κάποιες από τις εικόνες που θα μείνουν στο μυαλό των κατοίκων της Βρυσούλας, ότι δεν έμειναν μόνοι τους, αλλά όλοι μαζί κέρδισαν μία ΤΕΡΑΣΤΙΑ μάχη.

Ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος σε δηλώσεις του: ”Ήταν μία δύσκολη μάχη, πρώτον στόχος ήταν η ασφαλή μετακίνηση των ηλικιωμένων σε συνεργασία με την αστυνομία και δεύτερον η προστασία των περιουσιών. Καταφέραμε όλοι μαζί συντονισμένα και οργανωμένα με την άριστη συνεργασία με την πυροσβεστική να γλιτώσουμε την Βρυσούλα από τα χειρότερα. Ο δήμος θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των δημοτών του”.

Γιάννης Βασιλειάδης


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Η ΛΕΚ Πρέβεζας στην πρώτη γραμμή της μάχης στην φωτιά της Βρυσούλας

Επόμενο Άρθρο

Καλά στην υγεία τους η ηλικιωμένη και ο πυροσβέστης που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας: Η πολιτεία οφείλει να βάλει φραγμό στην κερδοσκοπία στην ιδιωτική εκπαίδευση με πρόσχημα την κρίση λόγω κορονοϊού

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Πρέβεζας καταγγέλλει  φαινόμενα κερδοσκοπίας από μερίδα […]