Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 5:39

Ορίζοντες Ηπείρου: Προσφεύγουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για το φωτοβολταϊκό στο Μαργαρίτι

Έτοιμοι να προσφύγουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας είναι οι «Ορίζοντες Ηπείρου» μετά την κατά πλειοψηφία θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου/δραστηριότητα (κατηγορίας  Α2, ομάδα 10η, α/α 2): «Ομάδα φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, 91 ιδιωτών-παραγωγών, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 45,479 MW, στη θέση «Λιβάδι ΜεσοβουνίουΜαργαριτίου»  Δήμου Ηγουμενίτσας, Π.Ε. Θεσπρωτίας, Περιφέρειας Ηπείρου». φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας: «91 ΙΔΙΩΤΕΣ – ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ».

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής της παράταξης και εκπρόσωπός της στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Σπύρος Ριζόπουλος, η μετοχική σύνθεση του φορέα πάσχει νομικά, ενώ παράλληλα δεν υπάρχει άδεια ΡΑΕ και διαμορφωμένη εταιρία.

«Μιλάμε για μια ‘’οδύσσεια’’ που ξεκίνησε από το Καρβουνάρι, έφυγε από εκεί γιατί ο δήμος Σουλίου ήταν αρνητικός και έφτασε στο Μαργαρίτι με την τοπική κοινότητα να είναι επίσης αρνητική. Τίθεται ξεκάθαρο νομικό ζήτημα, ειδικά σε ότι αφορά την μετοχική σύνθεση, αλλά και το γεγονός ότι οι κτηνοτρόφοι που συμμετέχουν είναι ελάχιστοι. Αν το θέμα ψηφιστεί εμείς θα προσφύγουμε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση διότι δεν είναι ξεκάθαρο ποιοι τελικά θα είναι οι επενδυτές. Ξεκινήσαμε με 91, φτάσαμε τους 92, και ποιος ξέρει που θα καταλήξουμε. Εγώ δεν μπορώ να δώσω θετική ψήφο και να μας προκύψει αύριο μεθαύριο οι μισοί ‘’επενδυτές’’ σε ένα φωτοβολταϊκό πάρκο στη Θεσπρωτία να είναι από το Μέτσοβο», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ριζόπουλος καταψηφίζοντας την εισήγηση.

Ως προς τις απειλές και τους εκβιασμούς που ακούστηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης από τον κ. Καχριμάνη η απάντηση του κ. Ριζόπουλου είναι σαφής:

«Ούτε εκβιάζομαι ούτε εκφοβίζομαι. Άλλωστε η λάσπη σας εναντίον μου έχει ξεκινήσει από την πρώτη μέρα που βρέθηκα στην Ήπειρο. Στο τέλος θα καταλήξουμε, ή εσείς ή εγώ».


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

O Δήμος Πρέβεζας αποκτά το πλέον σύγχρονο και άρτιο λειτουργικά καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Επόμενο Άρθρο

Βραβεία και διακρίσεις για τους μαθητές του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...