Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 0:33

Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για την απελευθέρωση της Πρέβεζας (βίντεο-φωτογραφίες)

Στην πανηγυρική δοξολογία που τελέστηκε σήμερα το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Αγρ. Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στύλιος, ενώ ως προσκεκλημένοι του Δήμου παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές κ.κ Στέργιος Γιαννάκης και Κώστας Μπάρκας, ο αντιπεριφερειάρχης κ.Στράτος Ιωάννου, ο δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Γιάννης Δαρδαμανέλλης, οι αντιδήμαρχοι Λαμίας κ. Αμαλία Ποντίκη και κ. Δημήτρης Κυρίτσης, η αντιδήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Χρυσούλα Τόμπρου-Γκίνη, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ.Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας κ. Δημήτρης Καραμανίδης, οι αντιδήμαρχοι Πρέβεζας κ.κ. Κώστας Ακρίβης, Γρηγόρης Κουμπής, Αθηνά Κωνσταντάκη, Γιώργος Σαριάνογλου, Νίκος Παγγές, ο αντιδήμαρχος Αρταίων κ. Κώστας Χαρακλιάς, επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, οι προϊστάμενοι Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης κ.κ Γιώργος Μότσιος και Απόστολος Κατσανάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πρέβεζας κ. Κώστας Σιώρος, η Λιμενάρχης κ.Ματίνα Μαργέλη, ο διοικητής Π.Υ Πρέβεζας κ. Γιώργος Γκούμας, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων, άγημα από την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, αντιπροσωπείες των σχολείων, εκπαιδευτικοί και πολίτες.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Διδάκτωρ Φιλολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μεταδιδάκτορας Πολιτικών Σπουδών και κριτικός λογοτεχνίας και κινηματογράφου κ. Κοσμάς Κοψάρης, ενώ μετά τη δοξολογία, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής και κρουστών από το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας, η πομπή κατευθύνθηκε στο Ηρώο της πόλης όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων.

Οι εορτασμός για τα 109 χρόνια Ελευθερίας της Πρέβεζας ξεκίνησε την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου με τη δοξολογία και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων του Αγίου Ιωάννη στη Νικόπολη και συνεχίστηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας με τα εγκαίνια της έκθεσης έκθεση αρχειακού υλικού και κειμηλίων με τίτλο “Η πόλη θυμάται” στην Δημοτική Πινακοθήκη “Γιάννης Μόραλης” .

 

 

Δείτε τις δηλώσεις των επισήμων μετά το τέλος της κατάθεσης:

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν των επίσημων προσκεκλημένων στο οποίο χαιρέτησε ο ίδιος, ο υφυπουργός Αγροτ. Ανάπτυξης κ Γιώργος Στύλιος και η αντιδήμαρχος Κέρκυρας Χρυσούλα κ, Τόμπρου Γκίνη, ενώ το Χορευτικό του Δήμου υπό την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου κ. Αλέξανδρου Καρτεζίνη παρουσίασε ηπειρώτικους χορούς.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας στον χαιρετισμό του έστειλε ισχυρούς συμβολισμούς για τη διαχρονική σημασία της ελευθερίας σε συνάρτηση και με το κομμάτι των εμβολιασμών, ενώ προσέφερε στον κ.Στύλιο έναν παλιό χάρτη της Πρέβεζας.

Προηγούμενο Άρθρο

Η Πρέβεζα θυμάται και τιμά τα 109 χρόνια ελευθερίας της

Επόμενο Άρθρο

Η ναυμαχία του Ναβαρίνου και ο αντίκτυπός της στην Πρέβεζα του Σπύρου Σκλαβενίτη

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...