Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 18:06

Οι 570.000 ευρώ είναι μια καλή αρχή για το Νοσοκομείο Πρέβεζας

Οι δύσκολες καταστάσεις που ζει ο πλανήτης λόγω της Πανδημίας του κορονοϊού, επιβάλει την θωράκιση όλων των μονάδων υγείας, προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες.

Το νοσοκομείο της Πρέβεζας αν και κτιριακά θεωρείται εδώ και χρόνια ένα κτίριο, το οποίο ότι ήταν να προσφέρει το έχει προσφέρει, ωστόσο, η διοίκηση, το ιατρικό, το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό δίνουν καθημερινά έναν αγώνα, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις όποιες ανάγκες. Οι δυσκολίες πολλές και όμως όλοι προσπαθούν, προσπαθούν να σταθούν στο ύψος των δύσκολων καταστάσεων.

Στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, ήρθε ένα ευχάριστο νέο για το νοσοκομείο Πρέβεζας, το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία καλή αρχή, η οποία θα πρέπει να έχει και συνέχεια, μέχρι να φτάσουμε ως νομός στον τελικό στόχο που είναι η δημιουργία ενός νέου υπερσύγχρονου νοσοκομείου, το οποίο θα μπορεί να προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες στον πολίτη.Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και έδωσε απαντήσεις για διάφορα άλλα θέματα, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτατα στα συγκοινωνιακά έργα και την συνδρομής της Περιφέρειας στην αντιμετώπιση των συνεπειών από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ειδικότερα:

Για τα ζητήματα που αφορούν  την πανδημία  του κορωνοϊού, έκανε εκτενή αναφορά  στη συνεχή στήριξη  της  Περιφέρειας  στις Δομές  Δημόσιας Υγείας, αλλά και στη διάθεση 45 εκ. ευρώ για τη στήριξη των επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε και την ανάληψη πρωτοβουλίας για εκπόνηση μελέτης και χρηματοδότηση από πόρους της Περιφέρειας έργων αναβάθμισης του νοσοκομείου Πρέβεζας.

«Σήμερα διαθέτουμε 12 εκ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου – ΕΣΠΑ και περίπου 1,7 εκ ευρώ από το Interreg για ενίσχυση του εξοπλισμού των νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ. Συγκεντρώνουμε όλες τις αιτήσεις και θα υπογράψουμε προγραμματική σύμβαση με την 6ης Υγειονομική Περιφέρεια», είπε ο κ. Αλ. Καχριμάνης.

Στη συνέχεια  ανακοίνωσε την πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής να διαθέσει τα 570.000 ευρώ που κατένειμε στην Περιφέρεια Ηπείρου με χθεσινή του απόφαση το Υπουργείο Εσωτερικών, καθώς  και όποιο άλλο ποσό απαιτηθεί από πόρους της Περιφέρειας, προκειμένου με προγραμματική σύμβαση που θα συναφθεί με την 6η ΥΠΕ να βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου Πρέβεζας, που υπολείπεται σε σχέση με τα άλλα νοσοκομεία της Ηπείρου. Το συγκεκριμένο θέμα τέθηκε προς συζήτηση και έγκριση στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που ακολούθησε.

Μάλιστα το ευχάριστο αυτό νέο ανακοίνωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου στο προσωπικό του προφίλ στο facebook γράφοντας τα εξής:Τα χρήματα αυτά θα δοθούν για τις ανάγκες του Νοσοκομείου, που είναι κυρίως κτιριακές, αλλά και δημιουργία WC και μπάνιων σε αρκετούς θαλάμους.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι τα τελευταία χρήματα που δίνονται για το Νοσοκομείο Πρέβεζας, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες του οnprevezanews.gr τα χρήματα που έχουν δοθεί τα τελευταία χρόνια είναι σχεδόν μηδενικά.

Ωστόσο ο στόχος είναι ένας και μοναδικός και δεν είναι άλλος από την δημιουργία ενός νέου Νοσοκομείου, όπου σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πολύ σύντομα θα υπάρχουν ευχάριστες ειδήσεις.

Προηγούμενο Άρθρο

ΖΑΛΟΓΓΟ – Επετειακό Αφιέρωμα – Οργανωτική Επιτροπή Πρέβεζα 1821-2021 «ΙΣΤΟΡΙΑ-ΜΝΗΜΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Επόμενο Άρθρο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αρχές του έτους το ΕΚΑΒ Πρέβεζας στο νέο του ‘’σπίτι’’ – (Βίντεο-φωτογραφίες)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...