Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 21:01

Οι σπουδαστές της Α.Ε.Ν. Ηπείρου ξανά έδωσαν ”Όραμα Ελπίδας”

Επαναλαμβάνοντας την επιτυχημένη περσινή εκδήλωση, το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας σε συνεργασία με το Σύλλογο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ και την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου, διοργάνωσαν το πρωί της Τετάρτης 3 Απριλίου 2024, εκδήλωση ενημέρωσης και εγγραφής σπουδαστών ως εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Την εκδήλωση άνοιξαν με χαιρετισμό ο Διοικητής της ΑΕΝ κ. Ευάγγελος Τζούρτζος και ο Διευθυντής Σπουδών κ. Νικόλαος Παπασπύρου οι οποίοι επισήμαναν προς τους σπουδαστές τη σημαντικότητα του εθελοντισμού γενικά αλλά και ειδικά για τους εθελοντές δότες μυελού των οστών. Ακολούθως ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Δημήτριος Σκανδάλης, αφού ευχαρίστησε τους παριστάμενους που στηρίζουν όλες τις εθελοντικές δράσεις του Νοσοκομείου, αναφέρθηκε στη συνεργασία του Νοσοκομείου με το Σύλλογο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ και στη σημαντική συνεισφορά των εθελοντών που δίνουν ελπίδα για ζωή στους συνανθρώπους  τους.

Στη συνέχεια έγινε ενημέρωση των σπουδαστών για την σημασία της δωρεάς αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών, για τη διαδικασία δειγματοληψίας αλλά και για τη διαδικασία συλλογής των αιμοποιητικών κυττάρων, σε περίπτωση εύρεσης συμβατού ασθενή.

Πρόσθετα, τονίστηκε ιδιαίτερα η σημασία της συνειδητής απόφασής τους να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών, προκειμένου να μην αλλάξουν γνώμη λίγο πριν τη μεταμόσχευση, όταν βρεθούν συμβατοί με κάποιον ασθενή.

Η ενημέρωση ήταν διαδραστική και οι σπουδαστές συμμετείχαν ενεργά διατυπώνοντας τους προβληματισμούς και τις απορίες τους, οι οποίες και επιλύθηκαν άμεσα. Στη συνέχεια ακολούθησε η διαδικασίας της λήψης των δειγμάτων των νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών, αυξάνοντας των αριθμό του Εθνικού και  Παγκόσμιου Αρχείου Δοτών Μυελού των Οστών, αυξάνοντας στην ουσία τις πιθανότητες επιβίωσης περισσότερων ασθενών.

Ευχαριστούμε θερμά τους σπουδαστές της ΑΕΝ που έδωσαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ». Τους ευχαριστούμε γιατί απέδειξαν πως εξακολουθούν και υπάρχουν «ΑΝΘΡΩΠΟΙ». Αφανείς ήρωες που αποδεικνύουν έμπρακτα πως νοιάζονται για τον συνάνθρωπο, χωρίς να προσδοκούν αντάλλαγμα.

Τέλος, ευχαριστούμε πολύ το προσωπικό της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου μας:  Αραβανή Αικατερίνη, Σάφη Μαρία, Αυδίκου Μαρία, Γεωργάκη Δήμητρα, Αυδίκου Ελένη, Βουλιστιώτη Ιουλία και Κίτσιου Θεοδώρα, που προέβησαν στην ενημέρωση, εγγραφή και στη συλλογή δείγματος των εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Προηγούμενο Άρθρο

Ι. Ν. Αγ. Βασιλείου: Ευλογημένο Επταήμερο (7 Απριλίου – 13 Απριλίου 2024)

Επόμενο Άρθρο

Συνάντηση Δημάρχου Πάργας με  τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Δυτ. Μακεδονίας, Ηπείρου και Ιον. Νήσων

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...