Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 12:23

Οι νοστιμιές και οι παραδοσιακές γεύσεις της Πρέβεζας στην ΕΡΤ (video)

Για ακόμη μία φορά η Ν.Ε Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας παρουσίασε σε μεγάλο τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας, τις παραδοσιακές της γεύσεις.

Αυτή τη φορά από τον χώρο του φιλόξενου Μαργαρώνα Ρουαγιάλ, ο πρόεδρος της Ν.Ε Ξενοδόχων Πολύκαρπος Χαλκίδης, μαζί με τα ”κορίτσια του” όπως χαρακτηριστικά είπε, παρουσίασαν τις νοστιμιές και ορισμένες μόνο από τις παραδοσιακές γεύσεις στην ΕΡΤ 1 το πρωΐ της Κυριακής, στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» με τον Δημήτρης Κοτταρίδης και την Νίνα Κασιμάτη.

Η κα Έλενα παρουσίασε το παραδοσιακό ”Σουτζούκι” που φτιάχνεται με νεσεστέ και ζάχαρη και σερβίρεται με φρυγανιά, καθώς επίσης και την κοτόπιτα Πρέβεζας.

Η κα Μαρία παρουσίασε το ”εξωτικό” με αρνάκι, σκόρδο και μαϊντανό.

Ακολούθησε ένα πιάτο με ψάρι και συγκεκριμένα με την τσιπούρα Αμβρακικού.

Η κα Βάσω παρουσίασε ένα παραδοασικό πιάτο της Πρέβεζας ”τσιπούρα με σέλινο”.

Από το τραπέζι δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και ένα γιορτινό πιάτο, όπως αυτό της Μικρασιάτικης Βασιλόπιτας (αλμυρή με ρύζι και χωριάτικο κοτόπουλο), φτιαγμένο σε ξυλόφουρνο ή τζάκι.

Τέλος το τραπέζι ολοκληρώθηκε με το Ποντιακό πιάτο ”καπλαμάς” (φύλλα και τσιγαρισμένα κρεμμύδια στο τηγάνι) που παρουσίασε η κα Ευτυχία.

Ο Πολύκαρπος Χαλκίδης αναφέρθηκε στα 4 Ποντιακά χωριά που υπάρχουν στην Π.Ε Πρέβεζας με τον ίδιο να τονίζει ότι οι κάτοικοι έχουν σμύξει μαζί με τους Πρέβεζας κάνοντας έναν εξαιρετικό συνδυασμό.

Τέλος ο πρόεδρος της Ν.Ε Ξενοδόχων μίλησε και για την τουριστική κίνηση τις ημέρες των εορτών, λέγοντας ότι υπήρξαν αρκετοί που επισκέφθηκαν την Πρέβεζας, συνδυάζοντας ταυτόχρονα την εξαιρετική γαστρονομία της περιοχής με την θάλασσα, αφού ορισμένοιθ βούτηξαν και στις παραλίες του Ιονίου με τις θερμοκρασίες να είναι σε υψηλά επίπεδα για την εποχή.

”Η Πρέβεζα είναι ένας οικονομικός τουριστικός προορισμός που μπορεί κανείς να συνδυάσει τα πάντα, όπως γαστρονομία, θάλασσα, αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικούς χώρους” κατέληξε.

 

Προηγούμενο Άρθρο

Βαρύ πένθος για την οικογένεια του Βαγγέλη Ροπόκη – Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του

Επόμενο Άρθρο

Έκτακτο Δελτίο της Ε.Μ. Υ. για ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...