Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 14:37

Οι αστυνομικοί έψαχναν πιστούς στην εκκλησία σε χωριό της Πρέβεζας

Ένα περιστατικό που συνέβη ανήμερα των Χριστουγέννων σε χωριό της Πρέβεζας και είναι πραγματικό, θα μπορούσε κάτω υπό άλλες συνθήκες να προκαλέσει το γέλιο.

Πιο συγκεκριμένα αστυνομικοί τοπικού τμήματος μετέβησαν σε εκκλησία στις 7 το πρωΐ, προκειμένου να διαπιστώσουν αν τηρούνται τα μέτρα, αλλά και ο αριθμός των πιστών που βρίσκονταν εντός του Ιερού Ναού (χθες επιτρέπονταν έως 25 άτομα), αλλά δεν βρήκαν κανέναν, νομίζοντας ότι η λειτουργία είχε τελειώσει πιο νωρίς.

Όμως η λειτουργία της συγκεκριμένης εκκλησίας ξεκίνησε στις 7.30 το πρωΐ, όταν και χτύπησε η καμπάνα από τον ιερέα με τους πιστούς να μαζεύονται σιγά-σιγά.

Ο αριθμός των πιστών εντός του Ναού σύμφωνα με τις μαρτυρίες υπερέβη των επιτρεπόμενο αριθμό των 25 (40) ατόμων, με τον ιερέα να εύχεται σε όλους Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα.

Απαγορεύτηκε ο διπλάσιος αριθμός πιστών από την αστυνομία

Ένα άλλο περιστατικό που συνέβη και αυτό χθες στους Ιερούς Ναούς Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης και Κοσμά του Αιτωλού, έφερε την αγανάκτηση των πιστών.

Πιο συγκεκριμένα οι δύο παραπάνω Ιεροί Ναοί στεγάζονται στο ίδιο κτίριο (πάνω-κάτω) και ενώ η ΚΥΑ επέτρεπε την προσέλευση των πιστών 25 ανά Ναό, η αστυνομία απαγόρευση την είσοδο των πιστών, με τους ίδιους να απομακρύνονται φανερά στεναχωρημένοι.

 

Προηγούμενο Άρθρο

Σαν σήμερα 26 Δεκεμβρίου

Επόμενο Άρθρο

Ανοικτά αύριο τελευταία Κυριακή του χρόνου σούπερ μάρκετ και καταστήματα με click away

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...