Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 6:34

Οι αθλητικές υποδομές στο επίκεντρο της συνάντησης Περιφερειάρχη με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Οι αθλητικές υποδομές και κυρίως αυτές που έχουν σχέση με την ανάπτυξη του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που έγινε σήμερα στο γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, με την συμμετοχή του Προέδρου της  Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Ευάγγελου Λιόλιου, του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ. Χάρη Λαζάνη και της Διοίκησης του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Ιωαννίνων.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Κ. για τις παρεμβάσεις που έχει κάνει η Περιφέρεια Ηπείρου για τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών, υπογραμμίζοντας «ότι από τότε που η Περιφέρεια Ηπείρου ολοκλήρωσε το νέο Κλειστό, άλλαξε το μπάσκετ στην περιοχή και γενικά οι αθλοπαιδιές».  «Όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν – ανέφερε σε άλλο σημείο ο Περιφερειάρχης-ολοκλήρωσε το Κλειστό  Γυμναστήριο  της Άρτας που δεν ήταν στις υποχρεώσεις της,  βοήθησε να τελειώσουν τα κλειστά σε Φιλιππιάδα και Καναλάκι και  γενικά ολοκλήρωσε όσα  κλειστή ήταν ημιτελή από το 2004, δίνοντας ώθηση στον αθλητισμό όλης της Ηπείρου».  Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι «είναι μεγάλος ο αγώνας μας για να φτάσουμε στο επίπεδο που πρέπει να έχει  μια πόλη των 100.000 κατοίκων. Εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να συνδράμουμε στη δημιουργία των υποδομών που χρειάζονται!».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Κ. κ. Ευάγγελος Λιόλιος, δήλωσε ότι «Κουβεντιάσαμε για θέματα που αφορούν στο μπάσκετ, γιατί είναι γεγονός πως ο αριθμός μόνο των παιδιών που ασχολούνται με το μπάσκετ τα τελευταία χρόνια, είναι αυξημένος και χρειαζόμαστε πάνω απ’ όλα εγκαταστάσεις να φιλοξενήσουμε αυτά τα παιδιά. Νομίζω πως με συντονισμένες ενέργειες από το κεντρικό κράτος σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τις κατά τόπους αυτοδιοικήσεις, πρέπει να γίνουν βήματα, όπως αυτό το μεγάλο κλειστό που ετοιμάζεται να γίνει στην περιοχή, ώστε να μπορούν να στεγάσουν τα νέα παιδιά, τα αθλήματα, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο αθλητισμός ως κομμάτι του πολιτισμού είναι αυτός που ενώνει τους ανθρώπους και χαρακτηρίζει μια τοπική κοινωνία.{…}.  Αυτή τη στιγμή έχοντας στην κατοχή μας με τον ψηφιακό μετασχηματισμό και το ηλεκτρονικό μητρώο όλα τα στοιχεία των αθλητών στην Ελλάδα, μπορούμε εύκολα να καταδείξουμε την ανάγκη στο Υπουργείο για να υποστηριχθεί ο αθλητισμός στην Περιφέρεια και δη στην Ήπειρο που το έχει τόσο ανάγκη. Σε αυτό λοιπόν θα είμαστε αρωγοί, συμμέτοχοι, συνεργάτες κι από την πλευρά μας θα βοηθήσουμε να γίνουν οι σχεδιασμοί του Υπουργείου πραγματικότητα.»

Προηγούμενο Άρθρο

Ο σύλλογος γυναικών Αγ. Θωμά κόβει την Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα

Επόμενο Άρθρο

Αλέξανδρος Καχριμάνης: ”Αρωγός η Περιφέρεια Ηπείρου για την επέκταση και εκσυγχρονισμό του ΤΕΠ ΠΓΝΙ και όλων των δομών Δημόσιας Υγείας”

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...