Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 2:06

Οι έντονες βροχοπτώσεις δημιούργησαν προβλήματα στην Π.Ε Πρέβεζας

Μεγάλα τα ύψη βροχής που έπεσαν τα τελευταία 24ωρα και στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα σε αρκετά σημεία της. Στη Δ.Ε Ζαλόγγου σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Σαριάνογλου υπήρξαν πλημμύρες στην Καστροσυκιά και τη Μυρσίνη από υπερχείλιση του ποταμού Αρέθωνα, ενώ σημειώθηκε και κατολίσθηση στο δρόμο που συνδέει Καστροσυκιά με Μεγαδέντρο. Eπίσης στην Καμαρίνα έχει κοπεί ο δρόμος που οδηγεί στο μοναστήρι σε δύο σημεία, ενώ πτώση δέντρου σημειώθηκε στην παραλιακή οδό (στο ύψος κάμπινγκ Καλλίμαχου) χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιο ατύχημα, ενώ απομακρύνθηκε άμεσα από το οδόστρωμα από μηχανήματα του Δήμου. Στο σημείο βρέθηκαν και άνδρες της αστυνομίας για τη διευθέτηση της κυκλοφορίας.

Στην Δ.Ε Λούρου όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Νίκος Παγγές πλημμύρισαν καλλιέργειες ενώ φερτά υλικά “έκοψαν” την κυκλοφορία σε κάποια σημεία του ορεινού όγκου και χρειάστηκε η απομάκρυνσή τους χωρίς ωστόσο να προκληθούν μεγάλα προβλήματα. Την στιγμή όπως δήλωσε ο κ. Παγγές αποκαταστάθηκε η ζημιά στην Άνω Ράχη που είχε να κάνει με την ύδρευση και την ηλεκτροδότηση λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στην περιοχή.

Παρόμοιες καταστάσεις αντιμετώπισαν και οι υπηρεσίες του Δήμου Ζηρού αφού σύμφωνα με τον Δήμαρχο Νίκο Καλαντζή σε σημεία “ευάλωτα” στις πλημμύρες όπως η Πέτρα, η Κερασώνα και η Τύργια σημειώθηκαν πλημμύρες και συγκέντρωση φερτών υλικών. Ελαφρώς καλύτερη φαίνεται να είναι -σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάργας Νίκο Ζαχαριά- η κατάσταση στον Αχέροντα ο οποίος λόγω του μεγάλου όγκου νερού έχει πλημμυρίσει τις τελευταίες μέρες καλλιέργειες, σταβλικές εγκαταστάσεις κλπ. σε όλο το μήκος του.

“Είμαστε σε επιφυλακή”τονίζει ο κ .Ζαχαριάς, ενώ όπως αναφέρει στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου στο Φανάρι βρίσκονται και μηχανήματα της Περιφέρειας. Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκονται και οι προσπάθειες για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην υδροδότηση της Πρέβεζας και της Λευκάδας από την καθίζηση που σημειώθηκε χθες σε δρόμο της Τ.Κ Νικόπολης κοντά στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης.

Ο Σύνδεσμος Υδρευσης Πρέβεζας-Φιλιππιάδας με την συνδρομή της Δ.Ε.Υ.Α.Π και του Δήμου εργάζονται αυτή τη στιγμή για την ομαλοποίηση της υδροδότησης ενώ η αποκατάσταση του δρόμου δεν είναι στην παρούσα φάση εφικτή αφού πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που δεν μπορεί να υλοποιηθεί πριν την σταθεροποίηση του καιρού.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Προηγούμενο Άρθρο

Ο Δήμος της Πρέβεζας ολοκληρώνει τις διαδικασίες για τη δημιουργία Λαϊκής Αγοράς στην πόλη

Επόμενο Άρθρο

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα επιδότησης για 7.000 ανέργους – Την Παρασκευή ξεκινούν οι αιτήσεις

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...