Οι έντονες βροχοπτώσεις δημιούργησαν προβλήματα στην Π.Ε Πρέβεζας

Ημερομηνία:

Μεγάλα τα ύψη βροχής που έπεσαν τα τελευταία 24ωρα και στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα σε αρκετά σημεία της. Στη Δ.Ε Ζαλόγγου σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Σαριάνογλου υπήρξαν πλημμύρες στην Καστροσυκιά και τη Μυρσίνη από υπερχείλιση του ποταμού Αρέθωνα, ενώ σημειώθηκε και κατολίσθηση στο δρόμο που συνδέει Καστροσυκιά με Μεγαδέντρο. Eπίσης στην Καμαρίνα έχει κοπεί ο δρόμος που οδηγεί στο μοναστήρι σε δύο σημεία, ενώ πτώση δέντρου σημειώθηκε στην παραλιακή οδό (στο ύψος κάμπινγκ Καλλίμαχου) χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιο ατύχημα, ενώ απομακρύνθηκε άμεσα από το οδόστρωμα από μηχανήματα του Δήμου. Στο σημείο βρέθηκαν και άνδρες της αστυνομίας για τη διευθέτηση της κυκλοφορίας.

Στην Δ.Ε Λούρου όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Νίκος Παγγές πλημμύρισαν καλλιέργειες ενώ φερτά υλικά “έκοψαν” την κυκλοφορία σε κάποια σημεία του ορεινού όγκου και χρειάστηκε η απομάκρυνσή τους χωρίς ωστόσο να προκληθούν μεγάλα προβλήματα. Την στιγμή όπως δήλωσε ο κ. Παγγές αποκαταστάθηκε η ζημιά στην Άνω Ράχη που είχε να κάνει με την ύδρευση και την ηλεκτροδότηση λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στην περιοχή.

Παρόμοιες καταστάσεις αντιμετώπισαν και οι υπηρεσίες του Δήμου Ζηρού αφού σύμφωνα με τον Δήμαρχο Νίκο Καλαντζή σε σημεία “ευάλωτα” στις πλημμύρες όπως η Πέτρα, η Κερασώνα και η Τύργια σημειώθηκαν πλημμύρες και συγκέντρωση φερτών υλικών. Ελαφρώς καλύτερη φαίνεται να είναι -σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάργας Νίκο Ζαχαριά- η κατάσταση στον Αχέροντα ο οποίος λόγω του μεγάλου όγκου νερού έχει πλημμυρίσει τις τελευταίες μέρες καλλιέργειες, σταβλικές εγκαταστάσεις κλπ. σε όλο το μήκος του.

“Είμαστε σε επιφυλακή”τονίζει ο κ .Ζαχαριάς, ενώ όπως αναφέρει στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου στο Φανάρι βρίσκονται και μηχανήματα της Περιφέρειας. Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκονται και οι προσπάθειες για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην υδροδότηση της Πρέβεζας και της Λευκάδας από την καθίζηση που σημειώθηκε χθες σε δρόμο της Τ.Κ Νικόπολης κοντά στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης.

Ο Σύνδεσμος Υδρευσης Πρέβεζας-Φιλιππιάδας με την συνδρομή της Δ.Ε.Υ.Α.Π και του Δήμου εργάζονται αυτή τη στιγμή για την ομαλοποίηση της υδροδότησης ενώ η αποκατάσταση του δρόμου δεν είναι στην παρούσα φάση εφικτή αφού πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που δεν μπορεί να υλοποιηθεί πριν την σταθεροποίηση του καιρού.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μια αφίσα που σώζει ζωές από το 2ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

Μια εξαιρετικά σημαντική και ωφέλιμη πρωτοβουλία για την τοπική...

Μαζικό πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο στην Πρέβεζα – «Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας»

Εκατοντάδες συνταξιούχοι από την Ήπειρο, την Αιτωλοακαρνανία, τη Λευκάδα...

Η καρδιά της πόλης χτυπάει στο 2ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

Το 2ο Γυμνάσιο Πρέβεζας συμμετείχε ενεργά στην Παγκόσμια Ημέρα...

Ευχαριστήρια Επιστολή του 2ου Γυμνασίου Πρέβεζας στην εταιρεία TEFAS GROUP για τη δωρεά απινιδωτή

Η Διεύθυνση και η σχολική κοινότητα του 2ου Γυμνασίου...