Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 15:49

Ξεσηκωμός των επαγγελματιών και κατοίκων στην Καστροσυκιά για την αλλαγή θέσης του αντλιοστασίου (φωτογραφίες-έγγραφα)

Η αλλαγή θέσης του αντλιοστασίου στην θαλάσσια περιοχή της Καστροσυκιάς ήταν το ποτήρι που ξεχείλισε και η αγανάκτηση τόσο των επαγγελματιών όσο και των κατοίκων ήταν αυτό που τους έκανε να ξεσηκωθούν και πλέον να κινούνται με ασφαλιστικά μέτρα ενάντια των υπευθύνων.Μάλιστα 126 επαγγελματίες και κάτοικοι συγκέντρωσαν υπογραφές (το onprevezanews.gr διαθέτει το κείμενο με τις υπογραφές) και με αίτημά τους προς την:

  1. Διεύθυνση Τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου
  2. Γραφείο αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Πρέβεζας (αρ. πρωτ. 262/2020 – 23-10-2020)
  3. Δήμο Πρέβεζας (αρ.πρωτ. 20624/2020-22-10-2020)
  4. και κοινοποίηση προς την Δ.Ε Ζαλόγγου (αρ. πρωτ. 20759/2020-26-10-2020)

ζητούν την μη παραχώρηση δημοτικής έκτασης έμπροσθεν του κληροτεμαχίου 179 της οριστικής διανομής 1929 Καστροσυκιάς Ν. Πρέβεζας για την κατασκευή  αντλιοστασίου στην εν λόγω θέση.Και οι 126 υπογράφοντες με την αίτηση τους προς όλους τους αρμόδιους φορείς αναφέρουν ότι βάσει της συγκεκριμένης μελέτης του έργου ”Μελέτη έργων συλλογής μεταφοράς και επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Ζαλόγγου”, με κωδικό έργου ΑΠ 059, το αντλιοστάσιο ΑΒ11 πρόκειται να κατασκευαστεί σε θέση που εμπίπτει με το τεμάχιο 282. Μάλιστα όλοι οι υπογράφοντες της αίτησης δήλωσαν έκπληκτοι όταν έλαβαν εις γνώσεις τους ότι η Διεύθυνση Τεχνικών έργων της περιφέρειας Ηπείρου υπέβαλε αίτημα προς τον Δήμο Πρέβεζας για παραχώρηση έκτασης έμπροσθεν  (νοτίως) του κληροτεμαχίου 179 της οριστικής διανομής 1929 Καστροσυκιάς Ν. Πρέβεζας για την κατασκευή του προμνησθέντος αντλιοστασίου ΑΒ11 στην εν λόγω θέση, αντί της θέσης που προβλέπει και ορίζει η ανωτέρω εγκεκριμένη μελέτη του έργου.

Στο παραπάνω σχέδιο που εξασφάλισε το onprevezanews.gr φαίνεται η αρχική, αλλά και η θέση που σήμερα κατασκευάζεται το εν λόγω αντλιοστάσιο.

Όπως συνεχίζουν οι υπογράφοντες την αίτηση, φαίνεται ολοφάνερα ότι το ως άνω αίτημα αντίκειται στην δημόσια πίστη, διότι παραβλέπει την ως άνω εγκεκριμένη μελέτη, αρχή της δικαιολογημένης και προστατευόμενης εμπιστοσύνης του πολίτη προς τη διοίκηση, την αρχή της καλής πίστης και την αρχή της χρηστικής διοίκησης.

Μάλιστα σύμφωνα πάντα με την αίτηση που την υπογράφουν 126 επαγγελματίες και κάτοικοι η ανωτέρω αλλαγή, συνάγεται ότι το ως άνω αίτημα της Διεύθυνσης τεχνικών έργων Περιφέρειας Ηπείρου είναι το μόνον καταχρηστικό και προσβάλλει τα χρηστά ήθη.

Δείτε το αίτημα των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου προς τον Δήμο Πρέβεζας για την αλλαγή του χώρου κατασκευής του αντλιοστασίου.

Έγγραφο

”Πέραν τούτων τονίζουμε ότι η κατασκευή του εν λόγω αντλιοστασίου στη νέα θέση που προτείνεται δε στηρίζεται σε επιστημονική μελέτη και κριτήρια, υποβαθμίζει πρωτίστως την τουριστική ζώνη και τη ζωή των κατοίκων και παραθεριστών, πλήττει δε ανεπανόρθωτα την τοπική οικονομία. Είναι δε η κατασκευή του εν λόγω αντλιοστασίου αμφίβολης αισθητικής στη συγκεκριμένη περιοχή και συντελεί στην πολιτιστική και πολιτισμική υποβάθμιση της περιοχής αυτής και λόγω των μεγάλων διαστάσεών του”. συνεχίζουν στο έγγραφο-αίτημα οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι.Η οικονομική επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας συνεδρίασε 19 Μαρτίου 2021 για το συγκεκριμένο θέμα αποφασίζοντας ομόφωνα στην αλλαγή θέσης του συγκεκριμένου αντλιοστασίου με τον κ. Νίτσα ωστόσο να δηλώνει ναι μεν σύμφωνος, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι το νέο σημείο που προτείνεται δεν θα υπάρχουν αντιδράσεις των επαγγελματιών-κατοίκων και πως δεν θα αλλοιώνεται η τουριστική εικόνα της περιοχής.

Δείτε την απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Πρέβεζας

Για το συγκεκριμένο θέμα ωστόσο απόφαση πήρε και το Τοπικό Συμβούλιο με την αλλαγή θέση του αντλιοστασίου ΑΒ11 να περνάει κατά πλειοψηφία, αφού τόσο ο κ. Χρήστος Κουμπούλης όσο και ο κ. Γιώργος Τσάλης δήλωσαν παρών, ενώ ο κ. Απόστολος Χρηστάκης δεν συμφώνησε με την μετατόπιση του αντλιοστασίου.

Από όλα τα παραπάνω έγγραφα έχουν σβηστεί τα ονόματα των υπαλλήλων και των διοικητών προϊσταμένων καθώς και το όνομα της αναδόχου εταιρίας, ονόματα τα οποία είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.Η εικόνα ωστόσο που επικρατεί σήμερα στην περιοχή είναι πολύ δύσκολη με τους επαγγελματίες και κατοίκους να δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω.

Το onprevezanews.gr έχει στην διάθεσή του το έγγραφο με τα ονόματα και τις υπογραφές και των 126 που υπογράφουν την σχετική αίτηση.

Προηγούμενο Άρθρο

Οι επαγγελματίες στις σκαλωσιές έχουν όνομα… Πάντας – Κωτσαντής στην Πρέβεζα

Επόμενο Άρθρο

Rapid test σε Φιλιππιάδα και Θεσπρωτικό αύριο και μεθαύριο αντίστοιχα, αλλά και κάθε Δευτέρα και Τρίτη για όσο διάστημα χρειαστεί

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...