Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 2:31

«Ξεμένει» από γιατρούς η Χειρουργική κλινική Νοσοκομείου Άρτας

Με δραματικούς τόνους περιγράφουν την κατάσταση στο χειρουργικό τμήμα  του Νοσοκομείου Άρτας όλοι οι γιατροί της κλινικής.

Με ανοικτή επιστολή τους προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, την 6η ΥΠΕ και στο Υπουργείο Υγείας επισημαίνουν ότι και η χειρουργική κλινική βρίσκεται στο όριο της πλήρους κατάρρευσης και ζητούν την άμεση λήψη μέτρων.

Επισημαίνουν ότι ήδη η κατάσταση είναι τραγική καθώς η πλημμελής εφημέρευση δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες του νοσοκομείου και εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των πολιτών και υπενθυμίζουν ότι από τους 10 ειδικευμένους γιατρούς που υπηρετούν σήμερα στο χειρουργικό, οι 2 συνταξιοδοτούνται εντός του Ιουνίου και άλλοι 2 τελούν υπό αναχώρηση.

Το νοσοκομείο Άρτας το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε διαρκή ένταση με τους εργαζομένους να μιλούν για υποστελέχωση των κλινικών και συνολικά μεγάλες  ελλείψεις προσωπικού. Να σημειωθεί ότι ήδη έχει κλείσει η μονάδα πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας, το ακτινοδιαγνωστικό τμήμα υπολειτουργεί και η παθολογική κλινική αδυνατεί να διαχειριστεί τον όγκο των ασθενών.

Πηγή: ERTNews.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Δέσμευση Μητσοτάκη για άξονα «Ιωάννινα- Κακαβιά», στρατόπεδο Βελισσαρίου και πάρκο Έρευνας και Τεχνολογίας

Επόμενο Άρθρο

Την κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποίησε στην Πρέβεζα το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (video-pics)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...