Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 11:14

Ξεκίνησε η διάθεση των self test από τα φαρμακεία της Πρέβεζας

Ξεκίνησε η διάθεση self test στα φαρμακεία της Πρέβεζας για μαθητές Λυκείου και εκπαιδευτικούς
Με αυξημένο ενδιαφέρον ξεκίνησε σήμερα στα φαρμακεία της Πρέβεζας η διάθεση self test ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19, που είχαν φτάσεις στα ράφια των φαρμακείων από την Τετάρτη. Η διάθεσή τους αρχικά γίνεται μόνο για μαθητές Λυκείου 16 έως 18 ετών και εκπαιδευτικούς.
Η χορήγηση στους δικαιούχους, γίνεται με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και μαζί με το κιτ του self test, ο δικαιούχος παραλαμβάνει από τον φαρμακοποιό και τις γραπτές οδηγίες για τη σωστή λήψη του δείγματος. Η καταχώρηση των self tests ανά ΑΜΚΑ γίνεται σε πραγματικό χρόνο για να αποφευχθούν φαινόμενα πολλαπλής ζήτησης των tests σε διαφορετικά φαρμακεία από το ίδιο άτομο.
Το αποτέλεσμα θετικό ή αρνητικό θα δηλώνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr η όποια έχει ανοίξει, ενώ λειτουργική θα είναι από την Κυριακή, 11 Απριλίου, 24 ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων. Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι θετικό χρειάζεται να γίνει επαναληπτικό τεστ αντιγόνου σε δημόσια δομή ή σε επαγγελματία υγείας.
Οι φαρμακοποιοί της Πρέβεζας συστήνουν στους πολίτες που θέλουν να προμηθευτούν self test, να σεβαστούν τους ασθενείς που πηγαίνουν στα φαρμακεία για να παραλάβουν τα φάρμακά τους, να τηρούν τις αποστάσεις και καλό θα είναι όπως αναφέρουν να προτιμούν τις ώρες λειτουργίας των Φαρμακείων και όχι τις ώρες εφημερίας, όπου υπάρχει φόρτος εργασίας.
Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας
Προηγούμενο Άρθρο

Στράτος Ιωάννου: «Η Ήπειρος διαρκώς ανεβαίνει ως τουριστικός προορισμός»

Επόμενο Άρθρο

Πρωταθλητής Ελλάδας στο Βόλεϊ με τον Ολυμπιακό ο Δημήτρης Ζήσης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...