Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 13:00

Ξεκίνησαν τις προπονήσεις σε εξωτερικούς χώρους οι αθλητικοί σύλλογοι – Σε αναμονή των αποφάσεων

Έναν καθημερινό ‘’γολγοθά’’ περνούν καθημερινά όλοι οι αθλητικοί σύλλογοι της Πρέβεζας, οι οποίοι ξεκίνησαν τις προπονήσεις για τη νέα χρονιά σε εξωτερικούς χώρους και όχι στα κλειστά γυμναστήρια των σχολικών μονάδων όπως γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια και ο λόγος δεν είναι άλλος, παρά μόνο ο COVID-19.

Τα κλειστά γυμναστήρια των σχολείων στον Δήμο Πρέβεζας, λόγω της Πανδημίας έκλεισαν στις 11 Μαρτίου και μέχρι σήμερα παραμένουν κλειστά και αυτό γιατί τα αρμόδια υπουργεία έχουν ‘’δέσει τα χέρια’’ στις σχολικές επιτροπές, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την παραχώρηση των χώρων.

Έτσι και με δεδομένο ότι η Πανδημία καλά κρατεί, όλοι οι αθλητικοί σύλλογοι, προκειμένου να ξεκινήσουν τα τμήματα υποδομής, άρχισαν τις προπονήσεις σε εξωτερικούς χώρους, μη μπορώντας να περιμένουν άλλο τις αποφάσεις των αρμοδίων.

Για παράδειγμα ο Γ.Σ Κλεοπάτρα Πρέβεζας κάνει προπονήσεις στο πάρκο του Ανθόκηπου κάθε Τρίτη και Πέμπτη το απόγευμα στα τμήματα υποδομής, ενώ για τα μεγαλύτερα τμήματα χρησιμοποιεί ελάχιστες ώρες το κλειστό γυμναστήριο Πρέβεζας.

Ο Σ.Κ Νικόπολη ξεκινώντας φέτος τη νέα χρονιά, άρχισε τις προπονήσεις στα γήπεδα μπάσκετ του Κολυμβητηρίου Πρέβεζας, όσο ο καιρός κρατάει ακόμα. Τι θα γίνει  όμως όταν αρχίσουν οι βροχές και το κρύο;

Το ίδιο και συμβαίνει και στις ομάδες Βόλεϊ, που χρησιμοποιούν τα γήπεδα Beach Volley της Κυανής Ακτής.

Το onprevezanews.gr μίλησε με την γυμνάστρια του Γ.Σ Κλεοπάτρα κα Βάσω Ζαντραβέλη η οποία μας είπε:’’ Από τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα δεν έχουμε μπει σε κανένα κλειστό γυμναστήριο για προπονήσεις. Έχουν χαθεί όλα σχεδόν τα τμήματα υποδομής και αυτό γιατί είτε έχουν σταματήσει λόγω έλλειψης χώρων είτε άλλαξαν άθλημα’’.

‘’Η μη παραχώρηση κλειστών χώρων όπως αυτών των σχολικών μονάδων σύντομα, θα είναι ταφόπλακα για όλους τους αθλητικούς συλλόγους της πόλης μας’’ τονίζει η κα Ζαντραβέλη.

Ήδη για το θέμα αυτό έχει γίνει συνάντηση με τον Δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Καραμανίδη και τους συλλόγους, προκειμένου να βρεθεί σύντομα μία λύση για το θέμα.

Μάλιστα ο Δημήτρης Καραμανίδης έχει αναλάβει προσωπικά το θέμα και ήδη έχει έρθει σε επαφή με το υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και την Πολιτική Προστασία, προκειμένου να λάβει διευκρινιστικές ΚΥΑ για το θέμα, προκειμένου να μπορέσει και ο Δήμος να παραχωρήσει τα κλειστά γυμναστήρια των σχολείων στους συλλόγους.

Τόσο ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος, όσο και ο Δημήτρης Καραμανίδης υποσχέθηκαν πως σύντομα θα βρεθεί λύση σύντομα.

”Πιστεύουμε πως πολύ σύντομα θα έχουμε τις απαντήσεις για τις παραχωρήσεις των κλειστών γυμναστηρίων στους συλλόγους” δήλωσε ο Δημήτρης Καραμανίδης στο onprevezanews.gr.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του onprevezanews.gr, σε άλλες περιοχές της χώρας, τα κλειστά γυμναστήρια έχουν δοθεί άτυπα σε συλλόγους, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν για τις ανάγκες προπονήσεων, τηρώντας ωστόσο όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Προηγούμενο Άρθρο

Σαν σήμερα 16 Σεπτεμβρίου

Επόμενο Άρθρο

Κώστας Μπάρκας: Μετά το φιάσκο της κυβέρνησης με τα «σκόιλ ελλικίκου» και νέο φιάσκο με τις μάσκες στα σχολεία

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...