Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 17:43

Ξεκίνησαν οι εργασίες για το Δημοτικό Σχολείο Καναλίου τρεις ημέρες πριν την επιστροφή των μαθητών

Αναστάτωση και προβληματισμός επικρατεί στην περιοχή του Καναλίου Πρέβεζας, αφού τρεις ημέρες πριν χτυπήσει το κουδούνι και επιστρέψουν οι μαθητές στις αίθουσες έκαναν την εμφάνισή τους οι μπουλντόζες προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του νέου σχολικού συγκροτήματος.

Ωστόσο όπως βλέπετε και από τις φωτογραφίες στο προαύλιο χώρο εκεί όπου θα χτιστεί το νέο σχολείο υπάρχει ένας τεράστιο ”λάκος” πολλών τετραγωνικών μέτρων με μηχανήματα περιμετρικά και εύλογο είναι το ερώτημα, ποιος θα διασφαλίσει και πως την σωματική ακεραιότητα των μικρών μαθητών, οι οποίοι θα παίζουν σε διπλανό σημείο.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και υπόψιν δεν ισοπεδώνουμε τα πάντα αλλά μεταφέρουμε απλά των προβληματισμό δεκάδων γονέων.Στις 12 Μαρτίου 2021 ανακοινώνεται ότι ξεκινάει η κατασκευή του νέου κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Καναλίου, καθώς ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου υπέγραψε την σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο. Η κατασκευή του σχολείου είναι  πολύ σημαντική για την διευκόλυνση των μαθητών του Καναλίου και της ευρύτερης περιοχής και απαντά στο πάγιο αίτημα των κατοίκων.

Ο κ. Στράτος Ιωάννου εξέφρασε την ικανοποίησή του που ξεκινάει το έργο, το οποίο υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας παρότι δεν είναι στην αρμοδιότητά της η κατασκευή σχολείων. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που πραγματοποιούμε, έχοντας εκπονήσει τη μελέτη και έχοντας βρει τους πόρους, παρότι η κατασκευή των σχολείων ανήκει ως αρμοδιότητα στο Δήμο.»

Το νέο διώροφο κτίριο του σχολείου θα κατασκευαστεί με σύγχρονες μεθόδους, θα έχει εμβαδόν 622.39 τ.μ. Στο ισόγειο θα υπάρχει ο χώρος εισόδου, τρεις αίθουσες διδασκαλίας, wc, το κλιμακοστάσιο, το ασανσέρ και το μηχανοστάσιο. Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων θα έχει άμεση επικοινωνία με το νέο σχολείο, όπως επίσης θα έχει και μια δεύτερη έξοδο απευθείας στον αύλειο χώρο, που θα διευκολύνει την πρόσβαση των μαθητών του υφιστάμενου κτιρίου. Στο δεύτερο όροφο του κτιρίου θα υπάρχουν δύο αίθουσες διδασκαλίας, το γραφείο των δασκάλων, το αρχείο και το γραφείο του διευθυντή καθώς και βοηθητικές υποδομές.

Στις 29 Απριλίου 2021 γίνεται η υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του έργου “Προσθήκη νέου διώροφου κτιρίου στο υπάρχον Δημοτικό Σχολείο Καναλίου” από τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου και τον Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος.

Ο  Δήμαρχος κ. Νίκος Γεωργάκος είχε δηλώσει:

“Είναι σημαντικό έργο που έχει απόλυτη ανάγκη η περιοχή του Καναλίου. Ευχαριστώ την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου για την χρηματοδότηση και την εκτέλεση του έργου και την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε”.

Προηγούμενο Άρθρο

Κορονοϊός: 2.170 κρούσματα, 43 θάνατοι, 384 διασωληνωμένοι – 5 Π.Ε Πρέβεζας, 36 Π.Ε Ιωαννίνων, 5 Π.Ε Άρτας και 11 Π.Ε Θεσπρωτίας

Επόμενο Άρθρο

Άμεση απάντηση Νίκου Γεωργάκου για το Δημοτικό Καναλίου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...