Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 18:21

Ξεκίνησαν εργασίες καθαρισμού και στο Κάστρο Αγ. Γεωργίου (Κυανή Ακτή)

Στράτος Ιωάννου: « Δρομολογούμε με γρήγορους ρυθμούς την αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων στρατοπέδων της Πρέβεζας»

Σε συνέχεια της υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης, όπου καταφέραμε με τον Περιφερειάρχη μας κο Αλέξανδρο Καχριμάνη να φέρουμε στην ιδιοκτησία μας το Κάστρο Αγ. Γεωργίου, πραγματοποιούνται εργασίες καθαρισμού στο χώρο του Κάστρου.

Στόχος μας είναι να το αξιοποιήσουμε και να το αναδείξουμε, ζωντανεύοντας ακόμη έναν σημαντικό αρχαιολογικό χώρο της πόλης μας και αξιοποιώντας τα υπάρχοντα κτίρια.

Υπενθυμίζουμε ότι στο χώρο του Κάστρου θα δημιουργηθούν χώροι πολιτισμού και ένα μέρος των κτιρίων θα παραχωρηθεί στην εφορεία για τη στέγαση των υπηρεσιών της, για την αποθήκευση των ευρημάτων από τους αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και για τη δημιουργία ενός εργαστηρίου συντήρησης των αρχαιολογικών ευρημάτων, ανοιχτό στο κοινό. Επίσης θα δημιουργηθεί ένα Ψηφιακό Μουσείο της Ναυμαχίας του Ακτίου, καθώς και ένα αναψυκτήριο και πολλά άλλα, όπως έχουμε ήδη συνεννοηθεί με την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος «Ξεκινήσαμε εργασίες καθαρισμού και στο Κάστρο του Αγ. Γεωργίου, το οποίο από ένας χώρος αποκομμένος τόσα χρόνια από την πόλη της Πρέβεζας θα γίνει ένας χώρος δημιουργίας και πολιτισμού. Πρόσθεση μας είναι να διεκδικήσουμε και τα υπόλοιπα εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα της Πρέβεζας, προκειμένου να αποδοθούν στην τοπική κοινωνία».

Προηγούμενο Άρθρο

Επίσκεψη σε Αγιά, Ανθούσα, Λιβαδάρι και Αγία Κυριακή από τον Νίκο Ζαχαριά και υποψήφιους της παράταξης του

Επόμενο Άρθρο

Εμπιστοσύνη στις νέες ιδέες του Σωκράτη Νικολού

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...