Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 3:33

Ν. Σινώπη: Το μήνυμα της Γενοκτονίας στάλθηκε με απόλυτο σεβασμό

Για άλλη μια φορά ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νέας Σινώπης «Διογένης» έστειλε το μήνυμά του. Σε μια σεμνή αλλά με έντονη συναισθηματική φόρτιση τελέστηκε το μνημόσυνο στην μνήμη των Ελλήνων του Πόντου στην Νέα Σινώπη Πρέβεζας.

Η διοργάνωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογος Νέας Σινώπης «Διογένης» στα μέλη και ιδιαίτερα στην πρόεδρο κ. Σαρηγιανίδου Θεοδώρα. Μπροστά στο μνημείο της Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακούστηκαν μνημόσυνα τραγούδια.

Αναφορά στην γενοκτονία και στην προσπάθεια διεθνής αναγνώρισης έκανε η κ. Σαρηγιανίδου.

Εκ μέρους του Δημοτικού συμβουλίου η αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντάκη ανακοίνωσε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την στήριξη του αγώνα για διεθνή αναγνώριση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο επικεφαλής της Ανάπτυξης Τώρα γιώργος Νίτσας ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Καραμανίδης, ο πρόεδρος της Σινώπης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρόεδροι συλλόγων, συγγενείς θυμάτων, κάτοικοι του χωριού κ.α..

Προηγούμενο Άρθρο

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε κοκαΐνη αλλά και κάνναβη στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Σουλίου Θεσπρωτίας και Φαναρίου Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Το Μνημείο της Παργινόσκαλας εκπέμπει S.O.S

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...