Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 21:32

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας: Η απάντηση στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Δημητρίου για το θέμα του Νοσοκομείου

Την Τρίτη 16/5 ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. ΔΗΜΗΤΡΊΟΥ επισκέφτηκε το ΓΝ Πρέβεζας. Μετά από αυτή την επίσκεψη έβγαλε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει  ότι «Επί ΣΥΡΙΖΑ το 2018 το Νοσοκομείο Πρέβεζας αποχαρακτηρίστηκε από άγονο, γεγονός που δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα στην στελέχωση του τα επόμενα χρόνια«

Η παραπάνω φράση του κ. Δημητρίου είναι απόλυτα ανακριβής .Είναι ένα fakenews που διακινείται από στελέχη της ΝΔ που αφού άφησαν το Νοσοκομείο στην τύχη του-όπως και όλο το ΕΣΥ άλλωστε-τα τελευταία τέσσερα χρόνια προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αποτελέσματα της καταστροφικής για το Εθνικό Σύστημα Υγείας πολιτική τους.

Αυτό είναι κατανοητό να το κάνουν τα στελέχη της ΝΔ. Θα περιμέναμε όμως από τον κ. Δημητρίου μια και νεόκοπος στα πολιτικά πράγματα να είναι προσεκτικότερος και να αξιολογεί καλύτερα  τις όποιες  πληροφορίες του δίνουν.

Πληροφορούμε λοιπόν τον κ. Δημητρίου  και όλους ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ το Γ. Ν. Πρέβεζας είχε χαρακτηριστεί  και είχε ενταχθεί στα Άγονα και Προβληματικά ώστε να ισχύουν και γι αυτό οι ευεργετικές διατάξεις που ισχύουν για τα Άγονα .Έτσι είναι εύκολα  κατανοητό ότι καμία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να το απεντάξει αφού ουδέποτε είχε ενταχθεί. Τον παραπέμπουμε λοιπόν για μελέτη στο ΠΔ 131/1987 «Χαρακτηρισμός ως προβληματικών και άγονων….», καθώς και την Υπουργική απόφαση της 8/7/2014  Υ10α/ΓΠ οικ.60934 από όπου προκύπτει ότι μόνο τα ΚΥ Καναλακίου και Θεσπρωτικού είναι άγονα.

Επίσης θα θέλαμε μιας και μας δίνεται η ευκαιρία  εντελώς επιγραμματικά να αναφέρουμε τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ την 4ετία που κυβέρνησε για την Υγεία στην Πρέβεζα.

1)Το 2015 η συγκυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ είχε αφήσει το Νοσοκομείο με29 μόνιμους γιατρούς. Το 2019  ο ΣΥΡΙΖΑ το παρέδωσε με 46.

2)Το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε βεβαιωμένα χρέη ανασφάλιστων συμπολιτών μας στο Δημόσιο Ταμείο Πρέβεζας περίπου200 χιλιάδες Ευρώ και τα ΔΙΕΓΡΑΨΕ

3)Τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Νοσοκομείου Πρέβεζας ηταν1,5 εκ. .Ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ τα ξεπλήρωσε και άφησε και 500 χιλ.

3)Λειτούργησε την ΤΟΜΥ Πρέβεζας  που η συγκυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ την είχε κλείσει  το 2014(ΙΚΑ)

4)Λειτούργησε τον σταθμό ΕΚΑΒ στον Μεσοπόταμο καθώς και την βάση αεροδιακομιδών στο αεροδρόμιο ΑΚΤΊΟΥ.

5)Προκήρυξε θέσεις ιατρών στα ΚΥ Καναλακίου και  Πάργας και προσλήφθηκαν μόνιμοι γιατροί μετά από δεκαετίες

Το δημόσιο σύστημα υγείας για τον ΣΥΡΙΖΑ  ήταν και είναι πάντα βασική προτεραιότητα στην πολιτική του.

«Η πολιτική υγείας του ΣΥΡΙΖΑ έχει σαν στόχο την ΚΑΘΟΛΙΚΗ και ΙΣΟΤΙΜΗ πρόσβαση ΟΛΩΝ  σε ποιοτικές υψηλού επιπέδου Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας.»

Στα πλαίσια αυτά και κατά την τελευταία επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα υπήρξε ξεκάθαρη δέσμευση, πως κατά τη διάρκεια της επόμενης τετραετίας που ο ΣΥΡΙΖΑ  θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα κατασκευαστεί νέο Δημόσιο Νοσοκομείο στην Πρέβεζα.

Μόνο έτσι επιτυγχάνεται η εξάλειψη των ανισοτήτων που ειδικά αυτές  στον τομέα της υγείας είναι οι πλέον βάρβαρες και απάνθρωπες.

Μόνο έτσι θα υλοποιηθεί ο στόχος μας για ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ.

Δελτίο Τύπου

Προηγούμενο Άρθρο

Μήνυμα στήριξης του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στον Στέργιο Γιαννάκη (video)

Επόμενο Άρθρο

Ι. Ν. Αγ. Βασιλείου: Ευλογημένο Επταήμερο (21 Μαι. – 27 Μαι. 2023)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...