Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 6:05

Ντεμπούτο για τον Μίτα στις ΗΠΑ

Ο 18χρονος άλτης του ύψους πήρε υποτροφία για το πανεπιστήμιο του Χιούστον και τα ξημερώματα συμμετείχε στον πρώτο του αγώνα και από την παρουσία του έδειξε ότι προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες και ότι καλύτερες επιδόσεις βρίσκονται κοντά.

Ο Ανδρέας Μίτα εκπροσώπησε το Χιούστον στο μίτινγκ «Τεντ Νέλσον» και στον πρώτο του αγώνα όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά γενικότερα στην χρονιά, πέρασε τον πήχη στο 2.06μ. Το ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό είναι 2.10μ από τη σεζόν του 2023, ενώ πέρσι είχε πρεμιέρα με 2.09μ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής μοιράστηκε την τρίτη θέση μαζί με τον Έλιας Τζέραλντ (USC), όμως για τις άλλες δύο θέσεις της τριάδας ο πήχης ανέβηκε αρκετά. Νικητής αναδείχθηκε ο Γκραντ Κάμπελ (Τενεσί) με 2.16μ και δεύτερος επίσης με 2.16μ ήταν ο Κάρτερ Μπαγιόιτ (Τέξας), ο οποίος έχασε την πρωτιά λόγω αποτυχημένων προσπαθειών.

Το ελληνικό ενδιαφέρον όμως δεν περιορίζεται μόνο στον Μίτα. Η Αναστασία Ρέτσα που αγωνίζεται για το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ξεκίνησε τον αγώνα της στο επί κοντώ από το 4.02μ, το οποίο και πέρασε με την πρώτη προσπάθεια και συνέχισε στο 4.17μ, που και πάλι δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα να το υπερβεί.

Στην συνέχεια ανέβασε τον πήχη στο 4.32μ για να σημειώσει νέο ατομικό ρεκόρ (έχει 4.21μ στον κλειστό), αλλά έριξε τον πήχη τρεις φορές και κατέκτησε την δεύτερη θέση. Η Κατερίνα Νατσιοπούλου του ULM αγωνίστηκε στα 800μ και με 2:22.58 κατέλαβε την 34η θέση.

Πηγή: sportsfeed.gr / Ελισάβετ Γρηγοριάδου

Προηγούμενο Άρθρο

Ο σύλλογος γονέων του 4ου γυμνασίου Πρέβεζας έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Επόμενο Άρθρο

Το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα (video)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...