Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 10:23

Νοσοκομείο Άρτας: Μία λάθος διάγνωση γιατρού κόντεψε να στοιχίσει τη ζωή σε Πρεβεζάνο

Ένα ακόμη περιστατικό βλέπει το φως της δημοσιότητας όπου μία λάθος διάγνωση ιατρού κόντεψε να στοιχίσει τη ζωή σε Πρεβεζάνο συμπολίτη μας.

Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή.

Πριν από 15 περίπου ημέρες (19/2) ένας συμπολίτης μας καθώς περπατούσε στον δρόμο γλίστησε και έπεσε με αποτέλεσμα όσοι τον είδαν να καλέσουν άμεσα ασθενοφόρο προκειμένου να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους ιατρούς έκαναν λόγο για πιθανό κάταγμα στη λεκάνη, ωστόσο οι εκτιμήσεις δεν έγιναν από ορθοπεδικό, αφού ως γνωστό στο Νοσοκομείο Πρέβεζας δεν υπάρχει.

Έτσι ο τραυματίας έπρεπε να μεταφερθεί στην Άρτα ή στην Λευκάδα μιας και τα συγκεκριμένα νοσοκομεία διαθέτουν ορθοπεδικό.

Μετά από αναμονή 4 περίπου ωρών αποφασίστηκε ο άντρας να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Άρτας.

Έπειτα από εξετάσεις ο γιατρός που είδε τον Πρεβεζάνο συμπολίτη μας, σύμφωνα με τα όσα μας κατήγγειλαν συγγενείς του, του είπε ότι δεν έχει κάτι και πως θα πρέπει να ξεκουραστεί και να ξανακάνει νέες εξετάσεις σε δέκα ημέρες.

Ο άντρας επέστρεψε στην Πρέβεζα με το ασθενοφόρο, όπου τον μετέφερε στο σπίτι του.

Όμως η κατάστασή του αντί να καλυτερεύει, χειροτέρευε με τον ίδιο να διαμαρτύρεται για αφόρητους πόνους στην λεκάνη του σωματός του.

Τα παιδιά του το πρωΐ της Δευτέρας μη μπορώντας να κάνουν οτιδήποτε για τον πατέρας τους τον μετέφεραν και πάλι στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, εκεί όπου οι νέες εξετάσεις έδειξαν το μέγεθος της ζημιάς που είχε υποστή από την πτώση στο οδόστρωμα… κάταγμα στη λεκάνη και άμεση χειρουργική επέμβαση, η οποία ορίσθηκε για την Τετάρτη.

Ένα τραγικό λάθος, μία λάθος εκτίμηση που λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή σε έναν συμπολίτη μας.

Ωστόσο τα παιδιά του άντρα δεν θα προβούν σε καμιά δικαστική κίνηση, ενώ το μόνο που μας μετέφεραν είναι να γίνει καλά ο πατέρας τους, ζητώντας από τους αρμόδιους να μεριμνήσουν στο να έρθει ορθοπεδικός στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας.

”Φανταστείτε να ήταν ένας νέος άνθρωπος στην θέση του πατέρα μας και να γινότανε σε αυτό, η λάθος διάγνωση” μας είπαν γεμάτοι απόγνωση.

To onprevezanews.gr έχει στην διάθεσή του όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Προηγούμενο Άρθρο

Θανάσης Ανωγιάτης: ”Όχι στην ιδιωτικοποίση του νερού”

Επόμενο Άρθρο

Δημιουργική απασχόληση στην Δομή της Ντουραχάνης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...