Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 17:55

Νίκος Γεωργάκος: ”Στηρίζουμε την τοπική αγορά και τους επαγγελματίες”

Αγαπητοί Δημότες του Δήμου μας από σήμερα ξεκινά ένας νέος κύκλος προς την άρση των περιοριστικών μέτρων με την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου. Εμείς ως Δήμος όπου από την πρώτη στιγμή της πανδημίας ακολουθούμε ευλαβικά τα πρωτόκολλα – ακόμα και στην επιτυχή καλοκαιρινή τουριστική περίοδο με πολύ υψηλή πληρότητα- σε συνδυασμό με την ατομική ευθύνη όλων των Δημοτών καταφέραμε να βρισκόμαστε σχεδόν αδιάλειπτα στις περιοχές με τα μικρότερα επιδημιολογικά φορτία στην Ευρώπη.

Άλλωστε όλοι μας είδαμε και από την έκδοση του Ευρωπαϊκού χάρτη ECDC για τον κορωνοϊό στην Ευρώπη όπως ο Πρωθυπουργός παρουσίασε ότι η Ελλάδα έχει τις μόνες λίγες πράσινες περιοχές και μέσα σε αυτές και η διακεκριμένη δική μας Πρέβεζα με την ασφαλέστερη παραλία της Ευρώπης ως προς την πανδημία COVID 19.

Από σήμερα λοιπόν καλούμαστε όλοι μας, με μία ιερή τριπλή ευθύνη να στηρίξουμε αλλά και να προστατέψουμε την τοπική μας αγορά με ατομική, κοινωνική και τοπική ευθύνη τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα, μη προκαλώντας άσκοπους συνωστισμούς και συγχρωτισμούς, κρατώντας τις αναγκαίες αποστάσεις αλλά και φορώντας διαρκώς τη μάσκα προστασίας μας και απολυμαίνοντας διαρκώς τα χέρια μας.

Ατομική ευθύνη από σεβασμό για την υγεία των δικών μας αγαπημένων ανθρώπων και ιδιαίτερα των μεγαλύτερων και ηλικιωμένων οι οποίοι ήδη άρχισαν με το σχέδιο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» να εμβολιάζονται μαζικά, αλλά και την ολική άρση των περιοριστικών μέτρων.

Κοινωνική ευθύνη από σεβασμό προς τους εργαζόμενους και τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες οι οποίοι μετά από τόσους μήνες αγωνιούν να κρατήσουν ανοικτές τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες κάτι που θα κριθεί εκτός από τον αποδεδειγμένο στο Δήμο μας επαγγελματισμό τους και στη δική μας ευθύνη ώστε να κρατηθεί η αγορά ανοικτή και λειτουργική.

Τέλος και μία σπουδαία τοπική ευθύνη ως προς τους εργαζόμενους και επαγγελματίες στον τουρισμό αλλά και όσους συνδέονται με αυτή την αγορά, αυτής της διατήρησης της ξεχωριστής διάκρισης ως από τις ελάχιστες ασφαλείς και πράσινες περιοχές ιδιαίτερα χαμηλού επιδημιολογικού φορτίου στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, η οποία και αποτελεί σπουδαίο κεφάλαιο για μία νέα δυναμική αλλά και όσο το δυνατό μεγαλύτερη σε διάρκεια με καλά αποτελέσματα τουριστική περίοδο, όπως ήδη πράξαμε κάνοντας την αρχή το περασμένο  καλοκαίρι με την «ασφάλεια της ελευθερίας» της Πρέβεζας.

Στηρίζουμε όλοι  την αγορά μας τηρώντας στο έπακρο τα μέτρα, μη σπαταλώντας  το υψηλό κεφάλαιο του ασφαλούς ως προς COVID19  τόπου μας και προστατεύοντας και στηρίζοντας με σεβασμό το συνάνθρωπο για την υγεία του αλλά και την οικονομική του επανεκκίνηση με στόχο την ολική επαναφορά στην κανονικότητα νικώντας την πανδημία.

Προηγούμενο Άρθρο

Συλλυπητήριο μήνυμα της Φιλαρμονικής “ΟΡΦΕΥΣ” για την απώλεια του Γιώργου Κοτσίνη

Επόμενο Άρθρο

Κώστας Μπάρκας: Στηρίζουμε τις τοπικές επιχειρήσεις- Βοηθάμε τον τόπο μας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...