Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 3:16

Νίκες για Δέσποινα και Βαλεντίνη στην Αργεντινή

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ μονομάχησε για 2 ώρες και 15 λεπτά με τη Λετονή Diana Marcinkevica, Νο.281 και πρώην Νο.196 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, την οποία κατάφερε να κερδίσει με 1-6, 7-6 (3), 6-3.

Η Δέσποινα κατάφερε να αφήσει πίσω της το κακό της ξεκίνημα στο ματς, εξαιτίας του οποίου βρέθηκε να χάνει με 1-6, 0-2, έχασε δηλαδή τα 8 από τα 9 πρώτα games. Ήταν πίσω επίσης με 4-5 και με 5-6 στο 2ο σετ και βρέθηκε σε 3 περιπτώσεις 2 πόντους μακριά από τον αποκλεισμό, αλλά και στα 2 games κράτησε το σερβίς της και έμεινε στο ματς. Στη συνέχεια κατέκτησε το tie-break με 7-3 και στο 3ο σετ ήταν καλύτερη από τη Marcinkevica, για να ολοκληρώσει μια μεγάλη ανατροπή.

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου πραγματοποίησε επίσης την πρεμιέρα της στο χωμάτινο τουρνουά των 25.000 δολαρίων, κερδίζοντας τη Βραζιλιάνα Laura Pigossi, Νο.324 στον κόσμο, με 6-3, 7-5. Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι για την 24χρονη Ελληνίδα, που χρειάστηκε να επιστρέψει από το 3-5 στο 2ο σετ για να αποφύγει το 3ο.

Η Βαλεντίνη, η οποία βρίσκεται στο Νο.8 του ταμπλό, θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο μια εκ των Ingrid Gamarra Martins και Maria Lourdes Carle. Η Δέσποινα, θα παίξει είτε με την Irene Burillo Escorihuela, No.7 στο ταμπλό, είτε με τη Susan Bandecchi. Και οι δυο θα παίξουν την Πέμπτη για τον 2ο γύρο.

Την Τετάρτη οι δυο Ελληνίδες θα παίξουν στο διπλό, ως αντίπαλες. Η Παπαμιχαήλ είναι συμπαίκτρια με τη Βραζιλιάνα Gamarra Martins και η Γραμματικοπούλου μπαίνει και σ’ αυτό το τουρνουά μαζί με την Ολλανδή Richel Hogenkamp, με την οποία ήταν φιναλίστ στο προηγούμενο τουρνουά των 25.000 δολαρίων της Αργεντινής, στο Μπουένος Άιρες.

Προηγούμενο Άρθρο

Οι οχτώ πρώτες προτάσεις που υποβλήθηκαν προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”

Επόμενο Άρθρο

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΕΒΕΖΑ 1821-2021 – Ο Εθνομάρτυρας Επίσκοπος Ρωγών και Κοζύλης Ιωσήφ

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...