Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 16:18

Νέα Ένωση Ξενοδόχων Π.Ε. Πρέβεζας: Πρέβεζα – Ιταλία, Ακόμη ποιο κοντά τουριστικά

Το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου και εκπροσόπων 5 μεγάλων Ιταλικών τουριστικών γραφείων με μεγάλο ενδιαφέρον για τον Νομό της Πρέβεζας.

Η συνάντηση διεξήχθη παρουσία της κας. Antonella Papanikola, υπαλλήλου του ΕΟΤ της Ιταλίας όπου καθοδηγούσε την αποστολή.

Η συνάντηση διήρκησε περίπου μία ώρα όπου έγινε παρουσίαση σε video wall για τα τουριστικά, συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού μας και με την πολύτιμη βοήθεια των εξαιρετικών συναδέλφων της Ένωσης Σπύρο Φάρρα και Σπύρο Ζουπάνο όπου μίλησαν άπταιστα την Ιταλική γλώσσα και κάναμε τους Ιταλους τουριστικούς πράκτορες να ενθουσιαστούν από τον Τουριστικό Πλούτο που υπάρχει στον Νομό μας και μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις επιθυμίες ακόμη και του πιο απαιτητικού επισκέπτη.

Φροντίσαμε και εξασφαλίσαμε να τους κάνουμε δώρο ένα καλάθι,  με τοπικά προϊόντα όπως ελαιόλαδο, μέλι, γλυκό σταφύλι και καρπούζι, ούζο αλλά και τσίπουρο εμφιαλωμένο, διακοσμημένο με ένα κλαδί ελιάς, ένα κλαδί δάφνης και ένα κλαδί δεντρολίβανο.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε εδώ τον Χαράλαμπο Κακιούζη, τον Γιώργο Καράλη, την Αρετή Χρηστιά και τον Θωμά Φυσέκη που ανταποκρίθηκαν αμέσως για την προσφορά των εξαιρετικών  τοπικών προϊόντων.

Οι παραλίες της Πρέβεζας, οι Αρχαιολογικοί χώροι της, τα Κάστρα μας, ο Υδροβιότοπος, τα ποτάμια μας, η Λίμνη Ζηρού, ο Κοκκινοπηλός, τα Ιστορικά μας Μνημεία, η γαστρονομία μας αλλά και τα ήθη και τα έθιμα όπως και η Πρεβεζάνικη κουλτούρα, έκαναν τους Ιταλούς πράκτορες να νιώσουν σαν στο σπίτι τους.

Φυσικά δεν παραλείψαμε να τους αναφέρουμε για την προσπάθεια που έκανε η Ένωση μας στην προ – Covid εποχή, για την Τουριστική Αδελφοποιήση μεταξύ Πρέβεζας και Ρώμης με επίκεντρο την Αρχαία Νικόπολη γιατί μας συνδέουν πολλά στοιχεία από Αρχαιοτάτων χρόνων, όπου βλέπουμε την επιμήκινση της τουριστικής περιόδου σε συνεργασία με σχολεία αλλά και πανεπιστήμια της Ιταλίας όπως και τον κάθε Ιταλό πολίτη.

Δώσαμε στους πράκτορες σε USB Stick αρκετά σημαντικά βίντεο τουριστικής προβολής του Νομού μας όπως και σε ηλεκτρονική μορφή όλα τα email των ξενοδοχείων της Ένωσης. Δώσαμε ακόμη και έντυπο υλικό για τον Νομό της Πρέβεζας. Θα δωθούν επίσης τα email των τουριστικών γραφείων σε όλους τους συναδέλφους μας των ενοικιαζόμενων δωματίων.

Σε αυτό το σημείο θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε για την άψογη συνεργασία τον Περιφερειάρχη μας Αλέξανδρο Καχριμάνη,  τον Αντιπεριφερειάρχη μας Στράτο Ιωάννου, όπως και την Διευθύντρια της Περιφέρειας Ηπείρου για θέματα Τουρισμού Κα Μαρκούλα Ιουλία.

Το σίγουρο είναι πως κάθε προσπάθεια συνεργασίας φέρνει μόνο θετικά αποτελέσματα.

Με τιμή
το Δ.Σ.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

 Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Συνελήφθη άμεσα για ληστεία σε περίπτερο στα Ιωάννινα

Επόμενο Άρθρο

1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Πρέβεζας: Αιτήσεις εισαγωγής σε Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία σχ. έτους 2022-23

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...