Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 18:58

Μορφωτικός Σύλλογος Θεσπρωτικού: Πρέβεζα δεν είναι μόνο η πόλη της – Στήριξη για την παραμονή του τμήματος Λογιστικής

Είμαστε και εμείς που ανήκουμε στον ίδιο Νομό, στην ιδία Περιφέρεια με τα ίδια ιδανικά και προσπαθούμε για το καλύτερο του τόπου αυτού, που είμαστε μέλη συλλόγων, γονείς και σκεφτόμενα άτομα.
Θεωρούμε παράλογη και άδικη την απόφαση μιας ομάδας καθηγητών να αποφασίζουν για το μέλλον στην ουσία των νέων μας, των παιδιών μας βάζοντας θεμελιώδη εμπόδια στην Εκπαίδευση τους ,στο μέλλον τους και στα όνειρα τους.
Με τι κριτήρια ενώ το Περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε θετικά την παραμονή της σχολής στην Πρέβεζα η Σύγκλητος αποφάσισε την μεταφορά του στα Ιωάννινα:
Αδιαμφισβήτητα η εφαρμογή του νόμου Κεραμέως και η εφαρμογή του από όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας δημιούργησε προβλήματα σε αρκετά Τμήματα.
Οι συγκεκριμένοι καθηγητές όμως επικαλούνται ως αφορμή για την απόφαση αυτή τη μειωμένη προτίμηση εισακτέων φοιτητών, λόγω της ελάχιστης βάσης εισαγωγής το οποίο δεν ισχύει διότι ήτανε περισσότεροι από το όριο των 30 ατόμων όπως όριζε το υπουργείο.
Με βιαστικές κινήσεις απαξιώνοντας την πορεία εκατοντάδων εισαγωγών φοιτητών μέχρι και δυο χρόνια πριν, αποφασίζουν ότι η σχολή Πρέβεζας δεν πληρεί τα κριτήρια για να παραμείνει.
Μήπως το ατομικό είναι πάντα πάνω από το συλλογικό συμφέρον;
Η πρόταση της μεταφοράς και η απόφαση της Συνέλευσης, λήφθηκαν χωρίς να έχουν διασφαλιστεί οι βασικές υποδομές στα Γιάννενα για να καλύψουν τις ανάγκες του Τμήματος από όσους υποστηρίζουν τη μεταφορά του.
Αφήνουν το νέο κτίριο της Πρέβεζας με σκοπό την διδασκαλία των μαθημάτων που; στην Βιβλιοθήκη της σχολής Ιωαννίνων όπως κάνει μαθήματα το Οικονομικό λόγω έλλειψης χώρων;
Υπάρχει περίπτωση να διαθέτει το Τμήμα στα Γιάννενα τα 3 Αμφιθέατρα, τα 6 εργαστήρια Η/Υ, τις 10 αίθουσες και όλα όσα διαθέτει το κτίριο στην Πρέβεζα?
Πόσοι από τους φοιτητές του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής θα στεγαστούν στην Εστία των Ιωαννίνων παίρνοντας τη θέση φοιτητών των παραδοσιακών τμημάτων του Πανεπιστημίου?
Το Τμήμα Λογιστικής και η Πρέβεζα έχει τα ακαδημαϊκά κριτήρια, το προσωπικό, τις υποδομές, το πρόγραμμα σπουδών κλπ ώστε να παραμείνει η Σχολή.
Βοήθεια θέλει και στήριξη από όλους τους φορείς όπως η αξιοποίηση δημόσιων κτιρίων με την δημιουργία εστίας φοιτητών-φοιτητική λέσχη, καθηγητές που όντως θα μένουν μόνιμα στην περιοχής της Πρέβεζας με συμμόρφωση του νόμου που τους διορίζει για μόνιμη εγκατάσταση, προβολή του Τμήματος και παρεμβάσεις σε όλα τα Λύκεια της Ηπείρου..
Είμαστε ως σύλλογος αντίθετοι με αυτήν την μεταφορά του τμήματος.
Ευχόμαστε το υπουργείο τις επόμενες ημέρες να πάρει την καθοριστική απόφαση της παραμονή και εξέλιξη του τμήματος με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο.
Εκ μέρους του Δ.Σ
Ο Πρόεδρος
Λαμπρούσης Παναγιώτης

Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Νέος σεισμός τώρα αισθητός στην Πρέβεζα

Επόμενο Άρθρο

Κινήσεις στη σκακιέρα του Σαρακατσάνικου Πολιτισμού πραγματοποιεί η Π.Ο.Σ.Σ σε συνεργασία με την Αδελφότητα Σαρακατσαναίων Ηπείρου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...