Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 11:13

Μοναδικό υπερθέαμα στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Βόλλεϊ στην Πρέβεζα – 3ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης και Σχολή Μωραϊτη οι πρωταθλητές

Δυο ημέρες, 8 αγώνες, 8 αποστολές, 2 πρωταθλητές… με όλα αυτά ολοκληρώθηκε το Final Four του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος 2021-2022 στο βόλεϊ, που φιλοξενήθηκε στην Πρέβεζα και διοργανώθηκε από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Π.Ε Πρέβεζας σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Πρέβεζας και την Π.Ε Πρέβεζας.

Απίστευτη προβολή για την Πρέβεζα από σχολεία που ήρθαν από την Αλεξανδρούπολη, την Θεσσαλονίκη, την Λάρισα, την Αθήνα, το Ρέθυμνο την Λεμεσό και την Πάφο Κύπρου.

Όλα τα σχολεία έμειναν κατενθουσιασμένα από την φιλοξενία, την Πρέβεζα, το ΔΑΚ της Πρέβεζας και την άρτια όπως είπαν στο onprevezanews.gr διοργάνωση.

Όλοι οι αγώνες μεταδόθηκαν ζωντανά από το youtube – onprevezanews.gr, με την συγκατάθεση των γονιών των μαθητών και μαθητριών, όπου είχαν την ευκαιρία να τους δουν χιλιάδες άτομα σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι πραγματοποιήθηκαν αγώνες υψηλού επιπέδου, τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια από μαθητές/τριες που αγωνίζονται σε μεγάλες Εθνικές κατηγορίες και την Εθνική Ελλάδος.

Στον μικρό τελικό κοριτσιών το Grammar School Λεμεσού πήρε τη νίκη και μαζί την τρίτη θέση κερδίζοντας με 3-0 στα σετ το 7ο ΓΕΛ Λάρισας (25-11), (27-25), (25-14).

Την απονομή στην νικήτρια ομάδα έκανε ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος.

Στην 4η ομάδα του 7ου ΓΕΛ Λάρισα τα αναμνηστικά διπλώματα έδωσε ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε Πρέβεζας Γιώργος Μότσιος.

Στον μεγάλο τελικό κοριτσιών πραγματοποιήθηκε ένα απίστευτο παιχνίδι, που έπρεπε να περάσουν περίπου 2,5 ώρες για να ολοκληρωθεί στο ται μπρέϊκ με την Σχολή Μωραϊτη να κερδίζει το Ελληνικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης με 3-2 (22-25), (25-11), (25-18), (20-25), (15-12).

Τα κορίτσια των δύο σχολείων προσέφεραν μεγάλες συγκινήσεις και υψηλού επιπέδου παιχνίδι με την Σχολή Μωραϊτη να κερδίζει στις λεπτομέρειες.

Την απονομή στην Πρωταθλήτρια ομάδα την Σχολή Μωραϊτη έκανε ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Π.Ε Πρέβεζας Αποστόλος Κατσανάκης.

Την απονομή στην δευτεροπρωταθλήτρια ομάδα του Ελληνικού Κολεγίου έκανε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας.

Στον μικρό τελικό αγοριών ο αγώνα ανάμεσα στο 2ο ΓΕΛ Ρεθύμνου και την Σχολή Μωραϊτη δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καθώς το σχολείο Ρεθύμνου αποχώρησε, λόγω έλλειψης μαθητών.

Το 2ο ΓΕΛ Ρεθύμνου ήρθε στην Πρέβεζα με μόλις 6 μαθητές, καθώς 4 μαθητές δεν ακολούθησαν την αποστολή στην Πρέβεζα, λόγω Πανελληνίων εξετάσεων, έτσι κατά την διάρκεια του πρώτου σετ, ο τραυματισμός μαθητής στον αγκώνα ανάγκασε την γυμνάστρια του σχολείο να δηλώσει αποχώρηση και έτσι η Σχολή Μωραϊτη να κερδίσει στα χαρτιά με 3-0 στα σετ.

Την απονομή στην Σχολή Μωραϊτη έκανε ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Π.Ε Πρέβεζας Αποστόλος Κατσανάκης.Την απονομή στο 2ο ΓΕΛ Ρεθύμνου έκανε και πάλι ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Π.Ε Πρέβεζας Αποστόλος Κατσανάκης.Στον μεγάλο τελικό αγοριών το 3ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης κέρδισε το Α’ Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Πάφου με 3-1 στα σετ (25-17), (25-15), (22-25), (25-14).

Ο τελικός αγοριών προσέφερε πλούσιο θέαμα σε όσους είχαν την ευκαιρία να το δουν είτε από κοντά είτε τηλεοπτικά, με τους μαθητές μέλη ομάδων Εθνικών κατηγοριών, αλλά και των Εθνικών ομάδων Ελλάδας και Κύπρου να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Την απονομή στην Πρωταθλήτρια ομάδα έκανε ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Π.Ε Πρέβεζας Αποστόλος Κατσανάκης. Την ομάδα της Κύπρου βράβευσε ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου Κωνσταντίνος Καμπουράκης.Έτσι οι πρωταθλήτριες ομάδες αγοριών 3ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης και κοριτσιών Σχολή Μωραϊτη θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα που θα γίνει τον Ιούνιο στην πόλη Ιγκουασούν της Βραζιλίας.

Επίσης οι μαθητές των πρωταθλητριών ομάδων λαμβάνουν 8% μόρια για όλες τις σχολές πλην σωμάτων ασφαλείας, οι δευτεραπρωταθλητές 6% και οι τρίτοι 4%.

Ανεξαρτήτου θέσης όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν στο Final Four λαμβάνουν 20% μόρια για τα ΤΕΦΑΑ.

Τέλος να πούμε ότι βραβεύτηκαν από την διοργανώτρια αρχή, όλοι όσοι βοήθησαν στην επιτυχία του Final Four και δεν είχα άλλοι από τους διαιτητές, τους κριτές, τα μέλη της γραμματείας και την γιατρό του αγώνα,

Τα τιμητικά διπλώματα έδωσε ο προπονητής του Α.Ο Πρέβεζας Νίκος Ρούσος.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Το Βιβλιοπωλείο Κύκλος παρουσιάζει τον συγγραφέα Σπύρο Πετρουλάκη στην Πρέβεζα

Επόμενο Άρθρο

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δ.ΙΕΚ Πρέβεζας και Νοσοκομείου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...