Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 10:26

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: ‘’ Καλούμε τον ελληνικό λαό να ανατρέψει με τη ψήφο του τη σημερινή παρακμή που απειλεί τη χώρα.’’

”Αυτή η κυβέρνηση, αυτός ο πρωθυπουργός δεν μπορούν να συνεχίσουν.Έχουν επιφέρει τεράστια ζημιά στη χώρα, στη δημοκρατία, στο κράτος δικαίου. Αποτελούν, πλέον, παράγοντες θεσμικής εκτροπής και ανωμαλίας. Συνιστούν απειλή για την πολιτική, οικονομική και κοινωνική σταθερότητα αλλά και για την ίδια τη λειτουργία των θεσμών.

Η κυβέρνηση έχει απολέσει εδώ και αρκετό καιρό  την εμπιστοσύνη της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών.

Έχει σταματήσει να λειτουργεί ως μια κυβέρνηση που υπηρετεί τις αρχές της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου και λειτουργεί ως καθεστώς.  Με εμφανείς αντιδημοκρατικές πρακτικές και αντιλήψεις.

Με κυνικές μεθόδους συσκότισης και συγκάλυψης υπαρκτών σκανδάλων.Με κατάλυση των αρχών και των κανόνων του κράτους δικαίου.” τόνισε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι  οι μέχρι σήμερα αποκαλύψεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεν αποτελούν ούτε το 1% των όσων συνέβησαν, τονίζοντας ότι υπάρχει πραγματικά ένα ρυπαρό δίκτυο με τη διαφορά ότι το ρυπαρό  αυτό δίκτυο και στήθηκε και οργανώθηκε μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου.

Τόνισε ότι το τέλος αυτής της υπόθεσης θα  έρθει μόνο μέσα από την κάθαρση, μέσα από την αποκάλυψη της αλήθειας, μέσα από την τιμωρία των ενόχων.

Ο κ.Κατρίνης στηλίτευσε το επίπεδο αντιπαράθεσης και την τεχνητή οξύτητα που δημιουργούν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ .

”Την πόλωση, την ένταση και την οξύτητα την έχει φαίνεται ανάγκη αυτός ο αδύναμος δικομματισμός.Τη χρησιμοποιεί για να εγκλωβίσει τους πολίτες στην επιλογή είτε της Νέας Δημοκρατίας ή του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν την έχει, όμως, σίγουρα ανάγκη ο τόπος.” ανέφερε ο Μιχάλης Κατρίνης, τονίζοντας ότι Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ έχουν δυσανεξία  απέναντι στη διαφορετική άποψη και στην προστασία των θεσμών, του κράτους δικαίου από καθεστωτικές συμπεριφορές και αντιλήψεις.

Υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, βαρύνεται με εξόχως αντιθεσμικές στάσεις, επιλογές και παρεμβάσεις που συμπυκνώνονται στον διατυπωμένο στόχο για την ανάγκη ”ελέγχου των αρμών της εξουσίας”, αναφέροντας μάλιστα και χαρακτηριστικά παραδείγματα και περιστατικά.

Ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε ότι το πολιτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι το πρόβλημα της αμφισβήτησης και κατάλυσης του Κράτους Δικαίου.

Απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό τόνισε με έμφαση ότι  ”το ΠΑΣΟΚ, για να το πάρετε απόφαση κύριε Μητσοτάκη, δεν πρόκειται ούτε να υπηρετήσει ούτε να υποταχθεί στο αφήγημα σας.”

Ο κ.Κατρίνης αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάδειξης μιας νέας  κυβέρνησης που δεν θα έχει πάτρωνες ή ιδιοκτήτες. Μιας νέας κυβέρνησης που θα παίρνει αποφάσεις και θα εφαρμόζει πολιτικές για τους πολλούς και όχι για τους λίγους.

Μιας νέας κυβέρνηση που θα εγγυάται τα δημοκρατικά δικαιώματα, την εφαρμογή των κανόνων, το σεβασμό του κράτους δικαίου, την εμπιστοσύνη όλων απέναντι στους θεσμούς.

Έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας:

”Η αυτόνομη πορεία μας είναι στρατηγική επιλογή. Και καιρός είναι να το συνειδητοποιήσουν τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ που δήθεν θέλει να συνεργαστεί μαζί μας, αφού δεν κατάφερε πρώτα να μας εξοντώσει, όπως επιχείρησε.

Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα, η λαϊκή ετυμηγορία εμπεριέχει πάντα και το μήνυμα και κυρίως τη λύση.

Το ΠΑΣΟΚ θα δείξει σεβασμό απέναντι στην ψήφο των πολιτών, που είναι βέβαιο ότι θα εμπεριέχει και τη λύση στο πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Θα διαχειριστεί με όρους σύνεσης, ευθύνης και εθνικού συμφέροντος τη δύναμη που θα του δώσουν οι πολίτες στην κάλπη.

Και όσο μεγαλύτερη είναι αυτή η δύναμη, τόσο πιο κοντά θα έρθει η χώρα σε αυτό που έχει πραγματικά ανάγκη: ένα νέο ξεκίνημα, μια συνολική επανεκκίνηση.

Καλούμε τον ελληνικό λαό, στις εκλογές που έρχονται, να ανακόψει με την απόφαση και την ψήφο του τη φθορά και την παρακμή που απειλεί, πλέον, ευθέως τη χώρα και το μέλλον της.”

Προηγούμενο Άρθρο

Η Κρήτη «αγκάλιασε» την εκδήλωση της Περιφέρειας Ηπείρου για την προβολή του σχολικού και χειμερινού τουρισμού

Επόμενο Άρθρο

Κώστας Μπάρκας: Στη Βουλή η υποστελέχωση της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...