Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 10:43

Μιχάλης Κατρίνης: Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει. Μαζί του επιστρέφει η Ελλάδα που αξίζει, έχει φωνή και αξιοπρέπεια

Είναι δεδομένο ότι η Φώφη Γεννηματά, βλέποντας από εκεί που βρίσκεται, την εικόνα και την ατμόσφαιρα του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, θα χαμογελά ευχαριστημένη.

Στην αναγεννητική αυτή προσπάθεια της δημοκρατικής παράταξης συνέβαλε αποφασιστικά και η ίδια προτάσσοντας και διασφαλίζοντας την ενότητα και την αυτόνομη πορεία, στοιχεία που αναδείχθηκαν και στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που αποτελεί ένα ακόμα ενδιάμεσο σταθμό σε αυτή τη νέα πορεία.

Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε οριστικά.

Ανανεωμένο, δυναμικό, ώριμο, σύγχρονο και με νέα προτάγματα για τη χώρα και τους πολίτες.

Συναντιέται και συνομιλεί και πάλι με τον κόσμο της εργασίας, τους νέους ανθρώπους, τις νέες και ζωντανές δυνάμεις της  επιχειρηματικότητας, τους αγρότες, τους μη προνομιούχους και όλους όσους ωθούνται στο περιθώριο από τις συντηρητικές πολιτικές.

Μαζί μας σε αυτή την προσπάθεια είναι Σοσιαλιστές και σοσιαλδημοκράτες, προοδευτικοί κεντρώοι και δημοκράτες αριστεροί, δυνάμεις της οικολογίας και της κοινωνίας των πολιτών, οι νέες και δημιουργικές δυνάμεις της χώρας.

Το ΠΑΣΟΚ διαμορφώνει μια νέα και σύγχρονη εναλλακτική , κυβερνητική πρόταση για την κοινωνική δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη, τη δίκαιη ανάπτυξη και την περιβαλλοντική προστασία, τη διεύρυνση των κοινωνικών δικαιωμάτων και την εμβάθυνση της δημοκρατίας, την ενίσχυση της αντιπροσώπευσης και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων.

Η διαμόρφωση αυτής της πρότασης περνάει μέσα από ένα συνολικό επαναπροσδιορισμό του τι σημαίνει σήμερα η έννοια της προόδου, ποιες είναι οι σύγχρονες αρχές της σοσιαλδημοκρατίας.

Τι σημαίνει να είμαστε και να νιώθουμε Ευρωπαίοι πολίτες, διαχωρίζοντας την αδύναμη και σε παραλυτική ισορροπία Ευρώπη, από την Ευρώπη της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας που βασίζεται στην κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη.

Μέσα από αυτό το συνολικό επαναπροσδιορισμό θεμελιώνεται η αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης , διαμορφώνεται η προγραμματική πρόταση διακυβέρνησης του αύριο και χτίζεται η νέα δημοκρατική και προοδευτική πλειοψηφία στην κοινωνία.

Και αυτό πλέον αποτελεί υπόθεση των πολιτών, αυτοί θα είναι οι πρωταγωνιστές.

Οι Έλληνες πολίτες στις εκλογές , έχουν μια μοναδική ευκαιρία: να ανατρέψουν το σημερινό παρωχημένο πολιτικό σκηνικό.

Να βάλουν τέλος σε ένα ψευδεπίγραφο και αδύναμο δικομματισμό που στόχο έχει να εγκλωβίσει τους πολίτες σε συντηρητικές πολιτικές και επιλογές που προέρχονται είτε από τη Νέα Δημοκρατία ή το Σύριζα.

Νέα Δημοκρατία και Σύριζα δεν θέλουν ούτε να σκέφτονται το ενδεχόμενο να σχηματιστεί μια κυβέρνηση με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά και προτάγματα.

Θέλουν μια Ελλάδα αδύναμη, φοβική , εξαρτημένη , τη θέλουν στα μέτρα τους για να μπορούν να τη διαχειριστούν.

Είναι στο χέρι κάθε Έλληνα πολίτη να ανατρέψει τους σχεδιασμούς τους.

Είναι στο δικό μας χέρι να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα αξίζει, οι Έλληνες αξίζουν να πιστέψουν :

-Σε ένα νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό πρότυπο που θα αφορά τους πολλούς και όχι τους ελάχιστους. Η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμένει εγκλωβισμένη σε ένα ξεπερασμένο μοντέλο που τη θέλει χώρα υπηρεσιών και μόνο, χώρα-πελάτη.

-Σε μια Ελλάδα ισότιμο μέλος της Ε.Ε, αξιόπιστο σύμμαχο εντός του ΝΑΤΟ που δεν εφαρμόζει αποφάσεις που άλλοι λαμβάνουν αλλά συμμετέχει η ίδια στη διαμόρφωση των αποφάσεων και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες.

-Σε ένα πολιτικό σύστημα που θα εγγυάται τα δικαιώματα των πολιτών, την αυτονομία της πολιτικής από τα συμφέροντα, τη λειτουργία των θεσμών.

-Σε ένα νέο πολιτικό και κοινωνικό συμβόλαιο με πολιτικές που διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή και προστασία.

Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ έστειλε πολλαπλά μηνύματα.

Το πρώτο και το πιο ισχυρό είναι ότι το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Αυτό σημαίνει ότι δεν προσφέρεται για να αποτελέσει τη συμπληρωματική δύναμη σε ένα αδύναμο και εξαρτημένο πολιτικό σύστημα.

Το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι συμπληρωματική δύναμη σε μια κυβέρνηση που θα εξυπηρετεί οποιαδήποτε άλλα συμφέροντα εκτός από τα συμφέροντα των πολιτών.

Το Συνέδριο μας άνοιξε ένα νέο , πιο όμορφο και πιο φωτεινό δρόμο. Το δρόμο αυτό θα τον περπατήσουμε όλοι μαζί.

Είναι ο δρόμος που οδηγεί σε μια άλλη Ελλάδα με δύναμη, φωνή και αξιοπρέπεια.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες σε τροχαίο στην Πέτρα Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Την Πέμπτη η συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας με 27 θέματα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...