Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 1:06

Μιχάλης Κατρίνης: Μπορεί η κυβέρνηση να εξαφανίσει την αγορά με ένα click;

Η κυβέρνηση για πολλές ημέρες ‘’έκλεινε το μάτι’’ στον κόσμο της αγοράς για άνοιγμα μετά την 1η Δεκεμβρίου, αγνοώντας τα επιβαρυμένα επιδημιολογικά δεδομένα του covid-19 στη χώρα μας.

Συνεχίζοντας τις πολιτικές παλινωδίες, η κυβέρνηση έκλεισε χθες κάθε χαραμάδα ελπίδας για την επιβίωση του εμπορικού κόσμου, αφού ο τζίρος των 20 δις ευρώ μέχρι τα Χριστούγεννα θα καταλήξει στις μεγάλες αλυσίδες, οι οποίες, σαν έτοιμες από καιρό ξεκίνησαν ήδη διαφημιστική εκστρατεία.

Αντί να υιοθετήσει τις προτάσεις μας για σταδιακό άνοιγμα της αγοράς με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, η κυβέρνηση θέτει δεδομένα που λειτουργούν απαγορευτικά για τη μεγάλη πλειοψηφία των λιανεμπόρων, οι οποίοι δε θα μπορέσουν να ανταποκριθούν, χάνοντας το 25% σχεδόν του ετήσιου τζίρου τους

Και αυτό γιατί μόλις το 17% των επιχειρήσεων διαθέτει e-shop (σύμφωνα με την έρευνα του εργαστηρίου ELTRUN του Ο.Π.Α.), ενώ η κυβέρνηση εξήγγειλε πρόγραμμα επιδότησης για δημιουργία e-shop 9 μήνες μετά την πρώτη καραντίνα!

Ο εμπορικός κόσμος θα περίμενε από την κυβέρνηση, μαζί με τις  ‘’click-away’’ επιλογές να ανακοινώσει και άμεσα μέτρα στήριξης, αλλά και ελάφρυνσης από υποχρεώσεις. Διαψεύστηκε για μία ακόμα φορά.

Το κενό αυτό θα καλύψει και πάλι το Κίνημα Αλλαγής, η μόνη παράταξη που βρίσκεται σταθερά δίπλα στους εμπόρους και τους επαγγελματίες.

Με προτάσεις και εφαρμόσιμες λύσεις που ανακουφίζουν και δίνουν προοπτική στον κόσμο της αγοράς.

Προηγούμενο Άρθρο

Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τένις ο Πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α. Σπύρος Ζαννιάς

Επόμενο Άρθρο

Lockdown: Το γράμμα με το παράπονο της μικρής Αλεξάνδρας στον πρωθυπουργό (pic)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...