Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 1:52

Μιχάλης Κατρίνης: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης ούτε στην κυβέρνηση ούτε στον κ. Σταικούρα

Την αποτυχία της κυβέρνησης να δώσει απαντήσεις στα καυτά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα και τους πολίτες, ανέδειξε με την ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής στον Υπουργό Οικονομικών, ο Μιχάλης Κατρίνης. “Την ίδια στιγμή που αδυνατεί να διαχειριστεί την πραγματικότητα επιδεικνύει περίσσια αυταρέσκεια και αλαζονεία”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την πρόταση μομφής ο Ηλείος βουλευτής σημείωσε ότι ο Σύριζα αρκείται σε επικοινωνιακές κινήσεις ακριβώς γιατί δεν διαθέτει ουσιαστική αντιπρόταση στο Νέο πτωχευτικό που φέρνει η κυβέρνηση σε μια πολύ δύσκολη για την ελληνική συγκυρία, σε αντίθεση με το Κίνημα Αλλαγής που έχει καταθέσει τροπολογία για την επαναφορά των διατάξεων του νόμου Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας, με επικαιροποιημένα δεδομένα.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, χαρακτήρισε “εθνικό ολίσθημα” τη δήλωση του Υπουργού  Επικρατείας ότι η κόκκινη γραμμή για τη χώρα δεν είναι η ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα, αλλά τα 6 ναυτικά μίλια, για την οποία η κυβέρνηση θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση της, ενώ υπογράμμισε και την αντιφατική στάση του Πρωθυπουργού απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους, όταν ζητάει κυρώσεις για την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, αλλά δηλώνει ότι προτιμά την απειλή των κυρώσεων για το Ορuc reis.

Κλείνοντας, επεσήμανε ότι το πρόβλημα, δεν είναι το πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών, αλλά η συνολική λειτουργία και αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης και της πολιτικής που ασκείται, ενώ αναφέρθηκε και στη πρόσφατη μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ σύμφωνα με την οποία κατά τη διάρκεια της κρίσης αυξήθηκε 12 φορές ο αριθμός όσων παίρνουν μισθό ως 200 ευρώ, εργαζόμενους από τους οποίους η κυβέρνηση με τον νέο πτωχευτικό στερεί τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τα δάνειά τους.

“Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας περιγράφει με πολύ ωραία λόγια μια πολύ δύσκολη πραγματικότητα. Δεν μπορεί να την αλλάξει γιατί δε θέλει να την αλλάξει. Το Κίνημα Αλλαγής, με ευθύνη και μαχητικότητα, με γνώμονα το κοινωνικό δίκαιο και σεβασμό στους πολίτες δε θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτή την κυβέρνηση”, κατέληξε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Προηγούμενο Άρθρο

Ομιλία Κώστα Μπάρκα στη Βουλή για την Πρόταση Δυσπιστίας κατά Σταϊκούρα: «Στολίστηκαν οι ξένοι τραπεζίτες, ξυρίστηκαν οι Έλληνες μεσίτες»

Επόμενο Άρθρο

Οι σκόρερ της Α’ κατηγορίας ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας (5η αγωνιστική)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...