Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 9:26

Μιχάλης Διακομιχάλης: Ο καθηγητής από την Νίσυρο που αγάπησε την Πρέβεζα όσο κανείς άλλος

Ο Μιχάλης Διακομιχάλης, ένας καθηγητής από την Νίσυρο, γεννημένος το 1959 είναι καθηγητής στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με Γνωστικό Αντικείμενο τη “Λογιστική του Εθνικολογιστικού Συστήματος και Ειδικές Λογιστικές”.

Ο Μιχάλης Διακομιχάλης αγάπησε την Πρέβεζα όσοι λίγοι για αυτό και έχει ”κυνηγηθεί” όσο κανείς άλλος από τους ίδιους του, τους συναδέλφους με δεκάδες μηνύσεις με διάφορες αιτιολογίες και προφάσεις.

Ο καθηγητής Μιχάλης Διακομιχάλης είναι ιδρυτής και πρώτος διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Λογιστική-Χρηματοοικονομική και Διοικητική επιστήμη. Διετέλεσε επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Parthenope της Νάπολη το 2018 και διδάσκει στο πρόγραμμα ΔΕΟ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου ενώ επιβλέπει διπλωματικές διατριβές στα προγράμματα ΔΤΕ, ΤΡΑ και ΜΒΑ. Έχει περί τις 150 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, σε πρακτικά συνεδρίων και σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, καθώς και πλήθος αναφορών στο έργο του.

Ο Μιχάλης Διακομιχάλης το 2017 δήλωσε παραίτηση από την θέση του Πρόεδρου του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Ηπείρου στην Πρέβεζα, παραίτηση που όπως έγινε γνωστό από την επιστολή του οι λόγοι ήταν οι εξής:

Επιστολή προς το Πρύτανη του Πανεπιστημίου:

ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ

Κύριε Πρύτανη,
Σας παρακαλώ να κάνετε άμεσα δεκτή την παραίτηση μου από τη θέση του Προέδρου του Τμήματος, διότι είναι κοινή διαπίστωση ότι αδυνατώ να εκτελέσω τα καθήκοντα μου λόγω μιας διαρκούς και συνεχιζόμενης το τελευταίο διάστημα αντιδεοντολογικής, αντιδημοκρατικής, αντισυναδελφικής παρέμβασης συγκεκριμένων συναδέλφων στο έργο μου, οι οποίοι έχουν λάβει το ρόλο των οιονεί προέδρων του Τμήματος, με ξεκάθαρο στόχο να αποπροσανατολίσουν το σώμα από τις αποδεδειγμένες αδυναμίες τους να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους και με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος.

Στη διάθεση σας για κάθε διευκρίνηση

Με τιμή
Μιχαήλ Διακομιχάλης
Αναπληρωτής Καθηγητής

Με την παραίτηση αυτή απέδειξε ότι είναι υπεράνω των θέσεων και της καρέκλας, Η τιμή και η υπόληψη ενός ανθρώπου δεν ξεπουλιέται με τίποτα και αυτό το ξέρει καλά ο Μιχάλης Διακομιχάλης.

Ο Μιχάλης Διακομιχάλης ήταν ο πρώτος καθηγητής που είπε ΟΧΙ στην μεταφορά του τμήματος στα Γιάννενα κάτι που δεν άρεσε στους συναδέλφους του.

Ο άνθρωπος αυτός αγάπησε την Πρέβεζα όσο κανείς άλλος, για αυτό και η Πρέβεζα, αγαπάει Μιχάλη Διακομιχάλη.

Προηγούμενο Άρθρο

Τι είχε πει ο Πρύτανης κ. Αλμπάνης στην τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας 11/10/2021 (βίντεο)

Επόμενο Άρθρο

Νέος σεισμός τώρα αισθητός στην Πρέβεζα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...