Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 18:19

“Μια χώρα δυο αιώνες μετά”-Μια διαφορετική θεατρική παράσταση για το 1821 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

Μια “ανατρεπτική” θεατρική παράσταση θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό της Πρέβεζας   την Δευτέρα 2 Αυγούστου στο Δημοτικό Κηποθέατρο “Γιάννης Ρίτσος”  και ώρα 21.00” με ελεύθερη είσοδο .

Πρόκειται για το έργο του Ανδρέα Φλουράκη “Μια χώρα δύο αιώνες μετά” σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη μια συμπαραγωγή του  Φεστιβάλ Δωδώνης, του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και της ομάδας Anima σε συνδιοργάνωση του Δήμου Πρέβεζας και του Φεστιβάλ Δωδώνης. Μάλιστα είναι η παράσταση με την οποία  θα ανοίξει την Τετάρτη η αυλαία του 5ου Φεστιβάλ  Δωδώνης.

Τι έγινε λοιπόν διακόσια χρόνια πριν;

Ποιοι είναι οι ήρωες του χθες και ποιοι του σήμερα; Τι πιστεύουν οι σημερινοί νέοι ότι είναι; Τι είναι η Xάρτα του Ρήγα; Γιατί δεν ζωγράφισε την Σφαγή της Χίου ένας Έλληνας ζωγράφος; Υπάρχουν πολλοί Θούριοι; Ποιος σχεδίασε την ελληνική σημαία; Τι άκουγε ο Σολωμός από τον βράχο της Ζακύνθου εκτός από τους κανονιοβολισμούς του Μεσολογγίου; Μήπως ο Βύρωνας ήρθε στην Ελλάδα για τουρισμό; Εκτός από την Μπουμπουλίνα και τη Μαντώ υπήρχαν άλλες επαναστάτριες; Γιατί κρυβόταν ο Κάλβος; Τι γλώσσες μιλούσαν οι Έλληνες τότε και τι τώρα; Τι έχει γίνει σε αυτή τη χώρα τα τελευταία διακόσια χρόνια; To καινούργιο έργο του Ανδρέα Φλουράκη (μετά το «Θέλω μια χώρα») μιλάει με μαύρο χιούμορ για το πώς οι σημερινοί Έλληνες διαχειρίζονται τη νεότερη ιστορία τους αλλά και για το πώς την δημιουργούν.

Σ’ αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις μια ομάδα θεατών οι οποίοι ανεβαίνουν στη σκηνή να διαμαρτυρηθούν για  την ακύρωση μιας εκδήλωσης για τα  200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

Τσακώνονται, τα βρίσκουν, τραγουδούν, παίζουν παιχνίδια, εξομολογούνται, χορεύουν… Στο τέλος αποφασίζουν να κάνουν όλοι μαζί μια γιορτή, γιατί, ότι κι αν πιστεύουμε, όσο διαφορετικοί κι αν είμαστε, κάποια γεγονότα είναι όμορφο να τα μοιραζόμαστε.

Συντελεστές  παράστασης:

Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη

Σκηνικά-Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα

Πρωτότυπη Μουσική: Θοδωρής Λεμπέσης

Επιμέλεια Κίνησης: Κατερίνα Γεβετζή

Σχεδιασμός Φωτισμού: Ζωή Μολυβδά- Φαμέλη

Βοηθός σκηνοθέτη: Δέσποινα Στάμου
Φωτογραφίες: x square design lab

Προβολή και επικοινωνία: art ensemble (Mαρίκα Αρβανιτοπούλου-Μαρία Λάμπρου)
Παίζουν οι ηθοποιοί αλφαβητικά: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Άρης Μπαταγιάννης, Αμαλία Νίνου, Ράνια Σχίζα, Μαρία Χάνου.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση όλων των  υγειονομικών μέτρων (χρήση μάσκας, αντισηπτικά, αποστάσεις κλπ) ενώ η προσέλευση των θεατών θα γίνει με κάρτες εισόδου τις οποίες μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν από  το Γραφείο Πολιτισμού (Λαϊκή Αγορά Πρέβεζας) τηλ. 2682025325.

Προηγούμενο Άρθρο

Έρχεται το 10ο “3on3 Τουρνουά Μπάσκετ Πρέβεζας» στις 20-22 Αυγούστου!

Επόμενο Άρθρο

Ιατρικός Σύλλογος Άρτας: Η συντριπτική πλειονότητα της επιστημονική κοινότητας είναι υπέρ της αποτελεσματικότητας των εμβολίων

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...