Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 2:07

Μια μέρα, μια ζωή για όλους τους μικρούς ήρωες που μάχονται τον καρκίνο

Η 15 Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί και γιορτάζεται κάθε χρόνο ως Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου , με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (INTERNATIONAL CONFEDERATION OF CHILDHOOD CANCER PARENT ORGANIZATIONS – ICCCPO) και στόχο την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες αλλά και την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον πλανήτη.

Όλοι ευχόμαστε να μην υπήρχε μια τέτοια μέρα και κανένα παιδί στον πλανήτη μας να μην έπρεπε να δώσει την πιο σκληρή μάχη της ζωής του, ουσιαστικά στο ξεκίνημά της.

Όμως ο παιδικός καρκίνος είναι εδώ, πλήττει κάθε χρόνο 300-350 παιδιά  στη χώρα μας και ανατρέπει όνειρα, χαμόγελα, ανεμελιά. Για το παιδί που νοσεί και την οικογένειά του.

Η επιστήμη ευτυχώς έχει αναπτύξει ένα ισχυρό “οπλοστάσιο” και καθιστά πλέον ιάσιμο ένα μεγάλο ποσοστό των παιδικών καρκίνων , κυρίως εάν αυτοί διαγνωστούν νωρίς.

Ωστόσο ο δρόμος είναι ακόμη δύσκολος και μακρύς.

Και οφείλουμε όλοι μας να σταθούμε δίπλα στα παιδιά αυτά και τις οικογένειές τους.

Ελπίζοντας και ευελπιστώντας ότι σύντομα θα έρθει η μέρα που ο παιδικός καρκίνος θα είναι μόνο μια κακή ανάμνηση για όλα τα παιδιά που θα έρθουν αντιμέτωπα μαζί του.

Και από την ενήλικη ζωή δεν θα λείπει ούτε ένα.

Προηγούμενο Άρθρο

AVIN Υδατόπυργος: Mε απόλυτη επιτυχία πέρασε κάθε έλεγχο ποιότητας το νέο πρατήριο

Επόμενο Άρθρο

Εξαδάκτυλος: Το Πάσχα θα ακούσουμε καμπάνες – Ίσως είναι το τελευταίο lockdown

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...