Τρίτη 14 Απριλίου 2026 - 15:15

Μια καινοτόμα γερμανόφωνη εκδήλωση από το 2 Γυμνάσιο Πρέβεζας 

Την Παρασκευή 16 Μαΐου στη Θεοφάνειο ο καθηγητής Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του 2ου Γυμνασίου Πρέβεζας παρουσίασε μαζί με ομάδα μαθητών του το λογοτεχνικό πρόγραμμα: “Γκίντερ Γκρας, ο άνθρωπος που έσπασε τη σιωπή”.

Η εκδήλωση ήταν αποκλειστικά Γερμανόφωνη με σκοπό να δημιουργήσει κίνητρα στους μαθητές για μύηση στην Γερμανική λογοτεχνία και στον γερμανικό πολιτισμό! Την εκδήλωση προλόγισε στα γερμανικά ο Διευθυντής του σχολείου, Δρ. Κοσμάς Κοψάρης, ο οποίος επικεντρώθηκε σε μία κριτική ανάλυση του μυθιστορήματος του Γκρας, το Ταμπούρλο!

Ο κ. Χήτας σκηνοθέτησε μια υποβλητική εκδήλωση που δείχνει το βάθος της γερμανικής μεταπολεμικής λογοτεχνίας!

Στην εκδήλωση συνεργάστηκε η κα Ευάγγελου Δηνητρούλα, Φιλόλογος και ο κ Καραγιάννης Θεοδόσης, Μαθηματικός!

Είναι η πρώτη αποκλειστικά γερμανόφωνη εκδήλωση που έχει γίνει ποτέ στην πόλη μας!

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ Μήτσης Χρήστος, η κα Ευθυμίου Αγγέλικα, καθηγήτρια Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, η κα Παναγιώτα Δήμου, Φιλόλογος του 2ου ΓΕΛ Πρέβεζας και πλήθος Γονέων!

Οι απαγγελίες των μαθητών ήταν εξαιρετικά δουλεμένες σε άπταιστα γερμανικά!

Θερμά συγχαρητήρια στον κ Χήτα για την πρωτοβουλία του, καθώς και στους συμμετέχοντες μαθητές! Να είναι πάντα δημιουργικοί!

Η γερμανόφωνη κουλτούρα είναι ένα γόνιμο πεδίο για συγκριτολογικές προσεγγίσεις!

 

Προηγούμενο Άρθρο

Σύνδεσμος προπονητών ποδοσφαίρου – Ευχαριστήριο προς χορηγό celest

Επόμενο Άρθρο

Λαχειοφόρος αγορά του ΠΑΣ Πρέβεζα με δώρο ένα μηχανάκι

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Εκπαιδευτική επίσκεψη του 1ουΠρoτύπου Γυμνασίου Πρέβεζας, στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα

Την Πέμπτη, 25/04/2024 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη εκπαιδευτική επίσκεψη των Ομίλων Καινοτόμων […]