Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 13:51

Με self test και οι καθαρίστριες στις σχολικές μονάδες

Τα self test ήδη έχουν μπει στη ζωή μας και είναι ένα από τα προαπαιτούμενα, προκειμένου εκπαιδευτικοί και μαθητές να τα πραγματοποιούν, προκειμένου να μπορούν από τη μία να κάνουν παραδόσεις μαθημάτων και από την άλλη να παρακολουθούν.

Τα self test έφτασαν σε πολυσυσκευασίες των 25 τεμαχίων στην Πρέβεζα από την Τετάρτη, με τους φαρμακοποιούς να κάνουν αγώνα δρόμου, προκειμένου από την μία να τα τοποθετούν σε ειδικές σακούλες ανά ΄δυο προκειμένου να μπορούν να τα δώσουν και από την άλλη, να μπορέσουν να ξαναπρομηθευτούν νέες παρτίδες, αφού ήδη έχουν σχεδόν ”εξαφανιστεί”.

Ωστόσο μία εγκύκλιος που στάλθηκε από το Υπουργείο Παιδείας προς όλες τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έκανε γνωστό ότι πλέον self test είναι απαραίτητο να κάνουν και όλες οι καθαρίστριες των σχολικών μονάδων, ενώ σε αντίθετη περίπτωση δεν θα μπορούν να μεταβούν για εργασία.

Ήδη η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με κατεπείγον σήμα προς τους Δήμους της Π.Ε Πρέβεζας, τους ενημέρωσε για αυτή την εξέλιξη, προκειμένου και εκείνοι από την πλευρά τους να ενημερώσουν όλες τις καθαρίστριες.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε Πρέβεζας Αποστόλη Κατσανάκη, ήδη τα ΑΜΚΑ όλων των καθαριστριών έχουν δοθεί σε φαρμακεία του νομού, ωστόσο υπήρξε σε κάποιες περιπτώσεις πρόβλημα με την αναγνώρισή τους από το σύστημα.

Για αυτό τον λόγο ο κ. Κατσανάκης, μιλώντας στο onprevezanews.gr τόνισε ότι ήδη βρέθηκε λύση, με τις καθαρίστριες να πρέπει να μεταβούν σε κάποια δημόσια μονάδα υγείας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν εκεί τα self ή τα rapid test.

Παραλαβή των selt test για τους άνω των 18 ετών από τις σχολικές μονάδες

Με ευθύνη των διευθυντών των σχολικών μονάδων θα δοθούν τα self test στους μαθητές των άνω των 18 ετών για τα σχολικά συγκροτήματα του Εσπερινού Λυκείου και του Σχολείου της Δεύτερης Ευκαιρίας, προκειμένου να μπορούν και αυτοί από την μεριάς τους να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Επίσης σημαντικό είναι το ερώτημα που πρέπει να δοθεί απάντηση είναι:

Τι γίνεται με τους καθηγητές που έχουν οργανικές θέσεις σε γυμνάσια, τα οποία δεν ανοίγουν, αλλά κάνουν μαθήματα και σε λύκεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onprevezanews.gr τα ΑΜΚΑ των συγκεκριμένων καθηγητών δεν έχουν ανοίξει στο σύστημα, αφού το υπουργείο χρησιμοποίησε τα ΑΜΚΑ των καθηγητών σύμφωνα με τις οργανικές τους θέσεις.

Το συγκεκριμένο ερώτημα αναμένεται να το κάνει στην τηλεδιάσκεψη με το νέο Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αποστόλης Κατσανάκης.

Προηγούμενο Άρθρο

Πρωταθλητής Ελλάδας στο Βόλεϊ με τον Ολυμπιακό ο Δημήτρης Ζήσης

Επόμενο Άρθρο

Ανάδοχοι για τη σύνδεση Εγνατίας – ΒΙΟΠΑΘΕ και για οδικά έργα σε Π.Ε. Πρέβεζας και Άρτας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...