Με την έκτη καλύτερη επίδοση στον κόσμο (2,20μ.) ταξίδεψε ο πρωταθλητής μας στο άλμα εις ύψος Αντρέα Μίτα στην Λίμα του Περού, προκειμένου να συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος.
Τα 2.20μ. σημείωσε ο Αντρέα Μίτα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α-Κ20 που έγινε στον Βόλο στις 30 Ιουνίου και αποτελεί ατομικό του ρεκόρ.
Ο Αντρέα Μίτα ρίχνεται στην μάχη των προκριματικών την Τετάρτη 28 Αυγούστου στις 18.30 ώρα Ελλάδος, ενώ σε περίπτωση που πάρει την πρόκριση θα συμμετέχει στον τελικό που θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα του Σαββάτου 31 Αυγούστου στις 00.55.
Ο Πρωταθλητής μας θα έχει δύσκολο έργο, παρ’ όλα αυτά είναι πανέτοιμος να κάνει το μεγάλο άλμα και να βρεθεί στον τελικό, έχοντας πάντα δίπλα του την προπονήτρια του Σίλα Γέροντα.
Στα προκριματικά συμμετέχουν 20 αθλητές από 15 χώρες, ανάμεσά τους και ο δεύτερος Έλληνας ο Γιώργος Μανωλόπουλος που πήγε στο Περού με άλμα στα 2,13μ.
Δείτε την λίστα με όλους τους αθλητές που συμμετέχουν στο αγώνισμα του άλματος εις ύψος: