Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 10:42

Με ομιλίες, πορεία και κατάθεση στεφάνων η Εργατική Πρωτομαγιά για το ΠΑΜΕ (βίντεο-φωτογραφίες)

Με ομιλίες στον Φόρο, αρχικό σημείο συγκέντρωσης, πορεία στην Λ. Ειρήνης και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Κάππα στον Αγ. Θωμά Πρέβεζας, σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ τίμησαν την Πρωτομαγιά.Οι συγκεντρωμένοι τίμησαν την θυσία της εξέγερσης των εργατών του Σικάγου το 1886, κατά την οποία πολλοί εργάτες έχασες τη ζωή τους.

Παράλληλα τίμησαν τους 200 κομμουνιστές πατριώτες, οι οποίοι την Πρωτομαγιά του 1944, εκτελέστηκαν στο σκοπευτήριο της Καισαριανής από τις Ναζιστικές Κατοχικές Δυνάμεις.Ανάμεσα στους 200 εκτελεσθέντες και ο πρεβεζάνος στην καταγωγή Σταύρος Κάππας, ο οποίος εκτελέστηκε μαζί με τους υπόλοιπους, ως αντίποινα για την αντιστασιακή δράση τους.

Το μνημείο στο Αγ. Θωμά φέρει το όνομά του και κάθε χρόνο σωματεία, σύλλογοι και φορείς τιμούν την Πρωτομαγιά.

Παρών στις κινητοποιήσεις-εκδηλώσεις έδωσαν μεταξύ άλλων η Γραμματεία του ΠΑΜΕ στην Πρέβεζα, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας, το Σωματείο Οικοδόμων Ν. Πρέβεζας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Πρέβεζας, τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δημοσίου, ΟΑΕΕ Ν. Πρέβεζας, ο Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας, ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ , ο Σύλλογος Γυναικών Πρέβεζας, η Συνέλευση Συντονισμού Εργαζομένων-Ανέργων Ν. Πρέβεζας, η Επιτροπή Ειρήνης Πρέβεζας, αντιπροσωπείες της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, του ΜΑΣ.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Υποψηφιότητα για τις Εθνικές Εκλογές κατέθεσε ο Παύλος Φραγκούλης

Επόμενο Άρθρο

Μεγάλη κίνηση ανθρωπιάς: Έχασαν τον άνθρωπό τους και έκαναν δωρεά στη Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου Άρτας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...