Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 6:06

Με μια μαγική μουσική βραδιά έπεσε η αυλαία στις πολιτιστικές καλοκαιρινές εκδηλώσεις από το Δήμο Πρέβεζας

Με ένα νυχτερινό ταξίδι σε αγαπημένες ερωτικές διαχρονικές μελωδίες και ερμηνεία θεατρικών και ποιητικών κειμένων “έπεσε” η αυλαία των καλοκαιρινών εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Δήμος Πρέβεζας τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Στο χώρο του Ρωμαϊκού Ωδείου της Νικόπολης ορχήστρα δωματίου υπό την διεύθυνση του Θεόδωρου Λεμπέση και με την συμμετοχή της σοπράνου Άννας Στυλιανάκη, του τενόρου Δημήτρη Πακσόγλου και της ηθοποιού Εύας Χριστοδούλου ταξίδεψαν το κοινό στα “Μικρά νυχτερινά μάγια” του Αυγούστου. Η ξεχωριστή αυτή εκδήλωση διοργανώθηκε από την ΠΕΔ Ηπείρου σε συνεργασία με τους Δήμους Φιλιατών, Δωδώνης και Πρέβεζας και τις Εφορείες Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας στους αρχαιολογικούς χώρους Δωδώνης,Γιτάνων και Νικόπολης.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου θεώρησε πολύ σημαντικό στο δύσκολο αυτό καλοκαίρι να κρατήσει όρθιο τον πολιτισμό και μέσα από τη συγκεκριμένη εκδήλωση να αναδείξει τους υπέροχους αρχαιολογικούς χώρους της. Ο κ.Ντακαλέτσης υπογράμμισε ότι όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας χαρακτηρίζοντας πολύ σημαντικό το ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα σχετικά με τον κορονοϊό.

Την ικανοποίηση και τη χαρά του για της συγκεκριμένη καθώς και τις άλλες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στο Δήμο εξέφρασε και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος υπογραμμίζοντας ότι το κομμάτι του πολιτισμού είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος για έναν τόπο.Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο κ.Πακσόγλου ευχαρίστησε θερμά τους διοργανωτές και το κοινό για την υπέροχη αυτή βραδιά, τονίζοντας ότι ο πολιτισμός είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για την διατήρηση της ψυχικής μας υγείας.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθηνά Κωνσταντάκη “κλείνοντας” τη βραδιά εξέφρασε τη συγκίνηση και τη χαρά της για τα δρώμενα που φιλοξενήθηκαν στον Αρχαιολογικό χώρο του Ωδείου αλλά και το Κηποθέατρο της Πρέβεζας, ευχαρίστησε θερμά τους συντελεστές της παράστασης και τον μαέστρο Θεόδωρο Λεμπέση, προαναγγέλλοντας ένα νέο κύκλο εκδηλώσεων για την επόμενη περίοδο.

Πηγή:

Προηγούμενο Άρθρο

Μητσοτάκης για πρώτη κατοικία : Οι νέες ρυθμίσεις έχουν κοινωνικό πρόσημο και γι’ αυτό αντιδρούν οι τράπεζες

Επόμενο Άρθρο

Υπουργικό Συμβούλιο: Ποια νομοσχέδια εγκρίθηκαν

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...