Κυριακή, 5 Μαΐου 2024, 19:58

Με μια καταπληκτική συναυλία άνοιξε την αυλαία του το 41ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας.

Στον κατάμεστο ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης πραγματοποιήθηκε η τελική συναυλία του 6ου Σεμιναρίου Διεύθυνσης Χορωδίας (masterclass), το οποίο έλαβε χώρα και φέτος υπό την καθοδήγηση δύο σπουδαίων μουσικών, του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Trondheim, κ. Ragnar Rasmussen και της διευθύντριας της όπερας του Trondheim, καθ. κ. Ursa Lah.

Το απαιτητικό πρόγραμμα απέδωσε η διεθνούς φήμης χορωδία Reality & Utopia στην οποία συμμετέχουν καταξιωμένοι χορωδοί από όλον τον κόσμο.

Τη χορωδία διηύθυναν οι συμμετέχοντες στο masterclass μαέστροι. Στο τέλος της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του ΔΣ της Χορωδίας Πρέβεζας “Αρμονία” κ. Κοσμάς Κορωναίος απένειμε τα αναμνηστικά διπλώματα και δώρα στους χορωδούς, ενώ η διδάσκουσα του Σεμιναρίου καθ. κ. Ursa Lah τα διπλώματα συμμετοχής στους συμμετέχοντες μαέστρους.

Το πολυπληθές κοινό καταχειροκρότησε τους συμμετέχοντες επανειλημμένα για τη μουσική πανδαισία που τους χάρισε η συμμετέχουσα χορωδία, η οποία ενισχύθηκε από την επιβλητικότητα του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και φυσικά την υπέροχη ακουστική του.

Απόψε το φεστιβάλ συνεχίζεται στον ίδιο χώρο με την συμμετοχή των τμημάτων της διοργανώτριας χορωδίας “Αρμονία” (μικτή και παιδική), ενώ παράλληλα θα συμμετάσχουν και 3 χορωδίες από τη Σερβία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Φιλιππίνες. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 21.30 στον Ι. Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Η είσοδος (όπως και σε όλες τις εκδηλώσεις) είναι ελεύθερη για το κοινό.
Προηγούμενο Άρθρο

Ανοίγει τις πύλες της η 2η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Γαστρονομίας «GASTRONOMY PREVEZA».

Επόμενο Άρθρο

Στο MEGA TV η χρυσαφένια παραλία Βράχου – Λούτσας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...