Τετάρτη, 8 Μαΐου 2024, 0:14

Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου ο εορτασμός του Αγ. Ιωσήφ στον Ωρωπό Πρέβεζας (pics)

Με λαμπρότητα και παρουσία πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός για τον εορτασμό του Αγ. Ιωσήφ στον Ωρωπό Πρέβεζας το Σάββατο το απόγευμα.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως & Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος.

Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων οι βουλευτές Πρέβεζας Στέργιος Γιαννάκης και Κώστας Μπάρκας, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, οι Αντιδήμαρχοι Λούρου Νίκος Παγγές και Ζαλόγγου Γιώργος Σαργιάνογλου, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Γρηγόρης Κουμπής, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πρέβεζας Φώτης Ζέρβας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γούσης Χρήστος, o Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ωρωπού Ηρακλής Σίσκας, οι δημοτικοί Σύμβουλοι Γιώργος Νίτσας, Ιωσήφ Στύλος και Χαράλαμπος Κακιούζης, οι υποψήφιοι βουλευτές Ν.Δ Σπύρος Κυριάκης και Ιωάννα Μπεϊντάρη, ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λελοβίτης, οι υποψήφιοι βουλευτές ΠΑΣΟΚ Στέλλα Βαρτελάτου, Γιώργος Δημητρίου, Παύλος Φραγκούλης και Μαρία Χήτα και πλήθος κόσμου, ενώ η βραδιά έκλεισε με το καθιερωμένο παραδοσιακό πανηγύρι που στήθηκε στην πλατεία του χωριού, ένα από τα πιο γνωστά της ευρύτερης περιοχής.

Ο Ιερός Ναός του Αγ. Ιωσήφ κτίστηκε το έτος 1875 με δαπάνες του Γεωργίου Πετρή όπως αναγράφεται σε επιτοίχια πλάκα. Ο ναός είναι μεγάλων διαστάσεων τρίκλιτη, ξυλόστεγη βασιλική. Στα νότια του ναού, εντός του περιβόλου, σώζεται μικρών διαστάσεων ισόγειο κτίριο, κτίσμα των αρχών πιθανότατα του 20ου αιώνα. Ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωσήφ και το πρόσκτισμά του, χαρακτηρίστηκαν ως κτίρια που χρήζουν ειδικής κρατικής προστασίας και ως ιστορικά διατηρητέα μνημεία.

Προηγούμενο Άρθρο

Μια μοναδική χορωδιακή βραδιά στην Πρέβεζα – Η “Aρμονία” κυριαρχούσε παντού!

Επόμενο Άρθρο

Εθνικές εκλογές: Πρόγραμμα και συναντήσεις της υποψήφιας βουλευτή ΠΑΣΟΚ Στέλλας Βαρτελάτου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...