Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 20:44

Με λαμπρότητα η μαθητική παρέλαση στην Πρέβεζα (φωτογραφίες-βίντεο)

Με τη μαθητική παρέλαση και κάτω από έναν λαμπρό ήλιο κορυφώθηκε ο εορτασμός για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Πρέβεζα. Η πόλη φόρεσε τα γιορτινά της και οι αρχές, οι φορείς και πλήθος κόσμου τίμησαν ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της ελληνικής ιστορίας.

Λίγο πριν τις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους τελέστηκε δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως κ.Πρεβέζης Χρυσοστόμου ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο εκπαιδευτικός του 2ου ΓΕΛ Κοσμάς Κοψάρης. Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων ενώ αμέσως μετά στην οδό Σπηλιάδου πραγματοποιήθηκε η παρέλαση την οποία “άνοιξαν” μέσα σε θερμό χειροκρότημα τα παιδιά από το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ “Ονειρο ζωής”.Χορευτικά, σύλλογοι και τα σχολεία της πόλης παρέλασαν υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής “Ορφέας”που συνόδευσε μελωδικά τις εκδηλώσεις.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος ενώ μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο βουλευτής Κώστας Μπάρκας, ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, ο δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος, πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Λεωνίδας Αργυρός, οι αντιδήμαρχοι Γρηγόρης Κουμπής και Κώστας Ακρίβης,ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Φώτης Ζέρβας , περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο διοικητής της Αστ.Διεύθυνσης Πρέβεζας Κώστας Σιώρος, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν.Πρέβεζας Θανάσης Μικρούλης, η λιμενάρχης Ματίνα Μαργέλη, ο διοικητής της ΑΕΝ Πρέβεζας Παύλος Τιφτικίδης και πολλοί ακόμη εκπρόσωποι φορέων.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της παρέλασης ο κ.Αναγνωστόπουλος επεσήμανε τον εθνικό χαρακτήρα και την σπουδαιότητα της ημέρας, ενώ ο κ.Μπάρκας ανέφερε ότι στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε είναι σημαντικό να υπάρχει αλληλεγγύη και ενότητα.

Ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος επεσήμανε την ανάγκη και το χρέος να τιμήσουμε όλοι τους αγώνες των ελλήνων για την ελευθερία ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου υπογράμμισε ότι το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου παραμένει όσο ποτέ επίκαιρο και αποτυπώνει το μεγαλείο των αγώνων του έθνους μας.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Ι. Ν. Αγ. Βασιλείου: Ευλογημένο Επταήμερο (30 Οκτ- 5 Νοεμ. 2022)

Επόμενο Άρθρο

Σε Φιλιππιάδα και Θεσπρωτικό την 28η Οκτωβρίου ο βουλευτής Πρέβεζας Στέργιος Γιαννάκης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...