Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 5:02

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Εισόδια της Θεοτόκου στην Πρέβεζα

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Εισόδια της Θεοτόκου και η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων στην πόλη της Πρέβεζας. Στη Θεία Λειτουργία και την πανηγυρική Δοξολογία η οποία τελέστηκε το πρωί της Δευτέρας στην Παναγία των Ξένων χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος.

Τις θρησκευτικές εκδηλώσεις παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Στέργιος Γιαννάκης, ο αντιδήμαρχοι Γιάννης Δαρδαμάνης και Κώστας Ακρίβης, ο Θεματικός αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Ματσίρας ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και αρκετοί πιστοί που τίμησαν την ξεχωριστή αυτή ημέρα για την χριστιανοσύνη αλλά και τη χώρα μας.

Ομιλητής ήταν ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού παρ. Πρέβεζας Κώστας Μπουρνάκας, ο οποίος αναφέρθηκε στο ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων και στο ρόλο που αυτές έχουν διαδραματίσει διαχρονικά στους αγώνες για την ελευθερία της πατρίδας μας. Αμέσως μετά τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων.

Μήνυμα Στέργιου Γιαννάκη

Τα Εισόδια της Θεοτόκου που σήμερα γιορτάζει η Εκκλησία μας, είναι μια από τις μεγαλύτερες Θεομητορικές γιορτές του χρόνου!

Σήμερα όμως η μέρα είναι αφιερωμένη και στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας που είναι σταθερός παράγων και εγγυητής της εθνικής μας ασφάλειας, εξασφαλίζοντας την ηρεμία και σταθερότητα στην χώρα και την ύπαρξή μας ως ελεύθερο, ανεξάρτητο και δημοκρατικό κράτος.

Τιμούμε με συγκίνηση τα πανάξια στελέχη, άνδρες και γυναίκες, και των τριών Όπλων μας!


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Ο σύλλογος Αγ. Θωμά προσέφερε Πολυσπόρια στο Γηροκομείο και το Ψυχαργώ

Επόμενο Άρθρο

Επιδείνωση καιρού αύριο Τρίτη

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...