Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024, 1:25

Με κορονοϊό και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος – Νοσηλεύεται σε ΜΑΦ

Ήπια συμπτώματα μεταξύ των οποίων και πυρετός 37,7 εμφάνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Μεταφέρθηκε νωρίς το πρωί στον Ευαγγελισμό και υποβάλλεται σε εξετάσεις. Το χρονικό πριν από τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Ποιοι άλλοι ιεράρχες έχουν νοσήσει. “Ταχεία ανάρρωση” του ευχήθηκε σε επικοινωνία τους η ΠτΔ.

Με ανησυχία παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις εξελίξεις με την υγεία του προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος νοσηλεύεται εδώ και μερικές ώρες στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Ευαγγελισμού, όπου μεταφέρθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης (19.11.2020) αφού νοσεί από κορονοϊό.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος γίνεται ακόμη ένας από τους ιεράρχες που μολύνονται από τον κορονοϊό. Αν και τις προηγούμενες μέρες, μετά το τέλος των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αλλά και πριν από τη συνάντησή του, το περασμένο Σάββατο, με τον πρωθυπουργό, είχε υποβληθεί σε μοριακά και rapid tests, τα οποία είχαν βγει αρνητικά.

Το τεστ που έκανε την περασμένη Δευτέρα (16.11.2020) ήταν θετικό. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, όπως δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπός του Χάρης Κονιδάρης, εμφάνισε ήπια συμπτώματα και χθες (18.11.2020) έκανε πυρετό που έφτασε στο 37,7.

Οι γιατροί του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου σε συνεργασία και με τον Σωτήρη Τσιόδρα αποφάσισαν πως ο 82χρονος ιεράρχης πρέπει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Και σήμερα λίγο πριν από τις 08:00 το πρωί, έγινε η εισαγωγή του, με τον Αρχιεπίσκοπο να μεταφέρθηκε αρχικά σε μονόκλινο δωμάτιο στην κλινική Covid και στη συνέχεια στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Η ανακοίνωση από τον Ευαγγελισμό

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κ.Κ. Ιερώνυμος,  εισήχθη σήμερα στις 07:40 με διάγνωση COVID και νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, όπου υποβάλλεται και σε εξετάσεις.

Σύντομα θα ακολουθήσει νεώτερο ανακοινωθέν για την πορεία της υγείας του.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν… είναι ο μόνος

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν είναι το μοναδικό στέλεχος της Εκκλησίας που νοσεί από κορονοϊό. Ήδη, η Εκκλησία θρηνεί για τον Μητροπολίτη Λαγκαδά, που εκοιμήθη το περασμένο Σάββατο, νικημένος από την Covid-19.

Μέχρι στιγμής έχουν επίσης νοσήσει από κορονοϊό ο Μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος, ο Επίσκοπος Ωλένης (βοηθός του Μητροπολίτη Ηλείας) Αθανάσιος.

Λίγο αφού έγινε γνωστό πως μπήκε με κορονοϊό στο νοσοκομείο, μέσω συνεργατών του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θέλησε να στείλει μήνυμα σε όλους να τηρούν τα μέτρα και πως με τη βοήθεια του Θεού όλα θα ξεπεραστούν.

Ήδη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο έχουν επικοινωνήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο τέως ΠτΔ, Προκόπης Παυλόπουλος.

«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στους στενούς του συνεργάτες λίγο πριν από την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, υπογραμμίζοντας την ιερή υποχρέωση όλων μας να τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμόδιων υγειονομικών Αρχών της Πολιτείας για να προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης υγείας και ζωής.

Προηγούμενο Άρθρο

Σαν σήμερα 19 Νοεμβρίου

Επόμενο Άρθρο

Πως και πότε θα γίνει άρση του lockdown: Όλες οι ημερομηνίες – Χριστούγεννα… εντός νομού

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...