Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 12:17

Με επιτυχία η 1η συνάντηση του προγράμματος «Europe Goes Local» με την συμμετοχή του Δήμου Πρέβεζας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση της Εθνικής Ομάδας Εργασίας, για το πρόγραμμα «Europe Goes Local» στην οποία επιλέχθηκε να συμμετέχει και ο Δήμος Πρέβεζας ανάμεσα σε 20 δήμους της χώρας.

Tο εν λόγω πρόγραμμα ως προς το Δήμο Πρέβεζας εντάσσεται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου Πρέβεζας στον τομέα της εξωστρέφειας και των καλών ευρωπαϊκών πρακτικών, win-win, το οποίο ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος στήριξε από την πρώτη στιγμή.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε από τις 21-24 Φεβρουαρίου στην Καλαμάτα κι έγινε υπό τη διοργάνωση και το συντονισμό του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης).

Οι σκοποί της συνάντησης ήταν:

  • Η γνωριμία της εθνικής ομάδας εργασίας.
  • Η παρουσίαση των ευκαιριών που υπάρχουν στο πλαίσιο των προγραμμάτων Erasmus+/Νεολαία και Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης.
  • Ο ορισμός του πλαισίου λειτουργίας και δράσεων της εθνικής ομάδας εργασίας.
  • Η γνωριμία με τη στρατηγική Europe Goes Local και η εξερεύνηση εργαλείων που υπάρχουν για την υποστήριξη στρατηγικών για νέους.
  • Τα επόμενα βήματα της εθνικής ομάδας εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης προσδιορίσθηκε ο ρόλος της Εθνικής Ομάδας Εργασίας, ο τρόπος δημιουργίας και λειτουργίας μιας πλατφόρμας των νέων για τους νέους, καθώς και η ανάδειξη μιας περισσότερο φιλικής πλευράς των Δήμων προς τη νεολαία.

Η ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών που έγινε από τους συμμετέχοντες Δήμους αποσκοπεί σε μια πιο δραστήρια και συμμετοχική νεολαία στις μεταβάσεις και προκλήσεις της εποχής  που θα μπορεί να προσφέρει και να νιώθει ακόμα πιο χρήσιμη.

Στην πανελλαδική συνάντηση της Εθνικής Ομάδας Εργασίας για θέματα Νεολαίας, ο Δήμος Πρέβεζας συμμετείχε με την τακτική εκπρόσωπο κα.Γάκη Βασιλική (εκπαιδευτικός) και την Ειδική Σύμβουλο του Δημάρχου κα.Γεωργάκου Παναγιώτα.

Προηγούμενο Άρθρο

Έντονο το ενδιαφέρον επιχειρηματιών και εκπροσώπων συλλόγων και φορέων για το πρόγραμμα «Στήριξη για Τοπική Ανάπτυξη μέσω του LEADER/Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων)»

Επόμενο Άρθρο

Υπόθεση ναρκωτικών: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 3 συλληφθέντες (video)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...