Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, 23:37

Με επιτυχία η άσκηση αντιρρύπανσης στο Λιμάνι Πρέβεζας για το 2021 (φωτογραφίες-βίντεο)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης στο λιμάνι της Πρέβεζας με την χρήση πλωτού φράγματος για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για το 2021.

Στην άσκηση συμμετείχαν και μέλη της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας με πλωτά σκάφη, όπου βοήθησαν στο στήσιμο του φράγματος.

Για την πραγματοποίηση της άσκησης δημιουργήθηκε σενάριο θαλάσσιας ρύπανσης, το οποίο προέβλεπε ρύπανση εντός του λιμένος Πρέβεζας, σε ένα δύσκολο σημείο, προκειμένου όσοι λάμβαναν μέρος σε αυτή να δούνε και στην πράξη τον τρόπο αντιμετώπισης μιας τέτοια κατάστασης. Η άσκηση χωρισμένη σε δύο μέρη περιελάμβανε τα εξής:

Α. Πρακτική Εκπαίδευση.

1ο μέρος. Διεξαγωγή άσκησης αντιμετώπισης περιστατικού θαλάσσιας ρύπανσης στο λιμάνι Πρέβεζας με χρήση πλωτού φράγματος και αγκυροβόλησή του, από 09.00 έως 12.00.

2ο μέρος. Επίδειξη του εξοπλισμού αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης που διαθέτει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας στο λιμάνι της Πρέβεζας, από 12.00 έως 14.00, έξω από το σημείο όπου βρίσκεται αποθηκευμένος ο εξοπλισμός, λόγω των συνθηκών της COVID-19.

Β. Θεωρητική Εκπαίδευση.

Η θεωρητική εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο λόγω των συνθηκών COVID-19 την ίδια ημέρα με την πρακτική και θα περιλαμβάνει:

  • Τις ιδιότητες του πετρελαίου όταν αυτό έρθει σε επαφή με τη θάλασσα
  • Παρουσίαση του υφιστάμενου εξοπλισμού αντιρρύπανσης του Δ.Λ.Τ. Πρέβεζας.
  • Διαδικασίες χρήσεως των πλωτών φραγμάτων με έμφαση στην αγκύρωσή τους
  • Διαδικασίες χρήσεως των απορροφητικών και προσκολλητικών υλικών και επιλογή του κατάλληλου υλικού ανάλογα με το περιστατικό
  • Διαχείριση Αποβλήτων που προκύπτουν από την αντιμετώπιση ρυπάνσεων

Την άσκηση επέβλεπαν ο τεχνικός σύμβουλος της εταιρίας ΜΕΤΟΠΗ κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, καθώς επίσης και ο κ. Βλάσσης Αγγελόπουλος, ο οποίος έκανε και χρήση drone, προκειμένου να έχουν μια πλήρη εικόνα από αέρος.

Στην άσκηση βρέθηκαν το μέλος του Δ.Σ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δημήτρης Καραμανίδης και υπάλληλοι, προκειμένου να λάβουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις.

Ωστόσο όλη την άσκηση ”επέβλεπε” και μία θαλάσσια χελώνα καρέτα-καρέτα, η οποία ήθελα να δει από κοντά πως οι άνθρωποι μπορούν να προστατέψουν την θαλάσσια ζωή.Στην κάμερα του onprevezanews.gr μίλησαν οι κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος και Δημήτρης Καραμανίδης

Φωτογραφίες Drone: ΜΕΤΟΠΗ

 

Προηγούμενο Άρθρο

Μάγδα Τσέγκου: Θρήνος για τον 14χρονο ανιψιό της

Επόμενο Άρθρο

Επιτροπή Πρέβεζα 1821-2021: Με επιτυχία η έκθεση στην Πάργα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...