Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 13:45

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη ο εορτασμός του ιερού ναού της Ευαγγελίστριας στο Λούρο! (video-live-pics)

Παρουσία πλήθος κόσμου, με εκκλησιαστική λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη, εορτάστηκε στον Λούρο Πρέβεζας, ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, την παραμονή της 25ης Μαρτίου, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος.

Στις εκδηλώσεις το παρών έδωσαν οι Βουλευτής της Ν.Δ Στέργιος Γιαννάκης και ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεωνίδας Αργυρός, οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών Γιάννης Δαρδαμάνης,  Δ.Ε Λούρου Νίκος Παγγές  και Δ.Ε Ζαλόγγου Γιώργος Σαργιάνογλου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πρέβεζας Φώτης Ζέρβας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χρήστος Γούσης και Δημήτρης Παππάς, ο περιφερειακός σύμβουλος επίσης και υποψήφιος Βουλευτής Παύλος Φραγκούλης, ο επικεφαλής της Ανάπτυξης Τώρα Γιώργος Νίτσας, ο πρόεδρος της Τ.Κ Λούρου Σπύρος Γκούρας, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Πρέβεζας Νίκος Σολδάτος, η υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαρία Χήτα, εκπρόσωποι σωμάτων ασφαλείας καθώς και πλήθος κόσμου.

Πλήθος πιστών τόσο εντός όσο και εκτός είχαν κατακλύσει τον ιερό ναό της Ευαγγελίστριας στον Λούρο. Οι πιστοί για μία ακόμη φορά πήγαν να τιμήσουν την Παναγία μας εναποθέτοντας τις ελπίδες τους, σ’ αυτή.

Αμέσως μετά τον Μέγα Αρχιερατικό εσπερινό, έγινε η περιφορά της Ιερής εικόνας με σπουδαστές και σπουδάστριες της ΑΕΝ Ηπείρου να σηκώνουν στους ώμους τους την ιερή εικόνα, ενώ η Φιλαρμονική της Δημοτικής ενότητας Λούρου συνόδευσε την πομπή μαζί με μαθητές και μαθήτριες που ήταν ντυμένοι με παραδοσιακές στολές.

Μετά την περιφορά της εικόνας, ψάλθηκε η ιερά Παράκληση της Παναγίας.

Προηγούμενο Άρθρο

Ξεκινά και η ανάπλαση και διαμόρφωση στην πλατεία Νέας Σαμψούντας με την υπογραφή του Δημάρχου Νίκου Γεωργάκου

Επόμενο Άρθρο

Εκδήλωση για τις εξαρτήσεις και την ασφάλεια του διαδικτύου από το 3ο δημοτικό

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...