Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 14:49

Με ένα διαφορετικό τρόπο σκέφτηκαν οι ηλικιωμένοι του ΚΗΦΗ να ευχηθούν  καλό μήνα

Στο πλαίσιο της δημοσιότητας η οποία αποσκοπεί στην ενημέρωση των πολιτών, για τη λειτουργία της δομής Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων(Κ.Η.Φ.Η) Δήμου Πρέβεζας

και την ένταξη νέων ωφελούμενων σε αυτή, αλλά και με αφορμή την 1η Μαρτίου o αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Σπύρος Κόκκαλης, η αναπληρώτρια προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Τσιτσώνη Ροζέττα και οι εργαζόμενοι της δομής μαζί με ωφελούμενους, μοίρασαν ενημερωτικό φυλλάδιο και μαρτάκια (που κατασκεύασαν οι ωφελούμενοι) σε υπηρεσίες ,εμπορικά μαγαζιά αλλά και  περαστικούς στο κέντρο της πόλης, ευχόμενοι σε όλους καλό μήνα με υγεία και αισιοδοξία.

Ο «Μάρτη» ή «Μαρτιά» ή «Μαρτίτσια»  είναι ένα βραχιολάκι, φτιαγμένο από στριμμένη άσπρη και κόκκινη κλωστή, τον φτιάχνουν την τελευταία μέρα του Φλεβάρη και τον φορούν την πρώτη μέρα του Μάρτη.  Η κόκκινη και η λευκή  κλωστή συμβόλιζαν την αγνότητα και τη χαρά.

Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση ο Μάρτης μας προφυλάσσει  από τον πρώτο ήλιο της Άνοιξης, που είναι ιδιαίτερα βλαβερός, καθώς επίσης και από τα κουνούπια , τους ψύλλους,  απομακρύνει τις αρρώστιες και άλλα κακά. 

Το βραχιολάκι αυτό το βγάζουμε στο τέλος του μήνα και το αφήνουμε πάνω στις τριανταφυλλιές, για να τον πάρουν  τα πρώτα χελιδόνια και να  χτίσουν τη φωλιά τους ή το καίμε με το αναστάσιμο φως του Πάσχα.

Η Δομή «Κ.Η.Φ.Η. Δήμου Πρέβεζας» έχει ενταχθεί στο Ε.Π. « Ήπειρος 2021-2027», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείo.

Προηγούμενο Άρθρο

Πέντε προτάσεις κατέθεσε το Επιμελητήριο Πρέβεζας στο πρόγραμμα Interreg VI-A Ελλάδα-Ιταλία 2021-2027

Επόμενο Άρθρο

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο προσωπικού μεταφορέων ζώντων ζώων

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...