Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 13:28

Μετροπόλιταν Όπερα: Πρωταθλητής του Τέρενς Μπλάντσαρντ

Οι μεταδόσεις από τη Μετροπόλιταν  Όπερα της Νέας Υόρκης, που διοργανώνει και παρουσιάζει στην πόλη μας το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας» συνεχίζονται το Σάββατο 29 Απριλίου στις 8:00μμ με την σύγχρονη όπερα «Πρωταθλητής».

Πιστή στην πρόσφατη στροφή της σε μοντέρνες όπερες και θέματα, η Μετροπόλιταν όπερα παρουσιάζει μια όπερα με τζαζ επιρροές γραμμένη από τον  Τέρενς Μπλάντσαρντ, πολυβραβευμένο  με βραβεία Γκράμι συνθέτη και διάσημο τρομπετίστα της τζαζ. Η «τζαζ στην όπερα» δημιουργία του, αντλεί τη θεματολογία της από τη ζωή του παγκόσμιου πρωταθλητή πυγμαχίας Εμίλ Γκρίφιφ, η οποία στιγματίστηκε από το θάνατο του συναθλητή του Μπένι Πάρετ πάνω στο ρινγκ σε μεταξύ τους αγώνα.

Τον ομώνυμο ρόλο ερμηνεύει στη νεαρή του ηλικία ο Μπάσος-βαρύτονος Ράιαν Σπίντο Γκριν και σε προχωρημένη ηλικία ο Βαρύτονος Έρικ Όουενς. Το καστ συμπληρώνουν οι μέτζο-σοπράνο Στέφανι Μπλάιθ και η σοπράνο Λατόνια Μουρ.

Διευθύνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΜΕΤ, Γιανίκ Νεζέ-Σεγκέν.

Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος ομάδα μαθητών  του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Πρέβεζας υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης  εκπαιδευτικού και μουσικού Όλγας Κουρεμένου θα παρουσιάσουν ολιγόλεπτη εργασία τους με θέμα «Η ΦΛΩΡΕΝΤΙΝΗ ΚΑΜΕΡΑΤΑ ΚΑΙ Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ» .Η εργασία των μαθητών παρουσιάστηκε στο 2ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο στη  Φλωρεντία ,στις 16-03-2023.

Οι μεταδόσεις γίνονται στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου, Περδικάρη 2, όπου υψηλής ποιότητας μηχανήματα θα «ταξιδέψουν» το κοινό ξανά στην Όπερα της Νέας Υόρκης, ενώ οι παραστάσεις, συνοδεύονται από υπότιτλους στα ελληνικά.

Η φετινή σεζόν περιλαμβάνει επίσης τις ακόλουθες όπερες:

  • Ντον Τζιοβάνι (Μότσαρτ), 20 Μαΐου 2023
  • Ο Μαγικός Αυλός (Μότσαρτ), 3 Ιουνίου 2023

Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ και 4 ευρώ για μαθητές και φοιτητές.

Περισσότερες πληροφορίες από το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας στο τηλέφωνο 2682025320 και στο odioprev@otenet.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Ο Δήμος Πρέβεζας φωτίζει «μπλε» το Δημαρχείο για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής

Επόμενο Άρθρο

Νέα πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Δήμου Πρέβεζας η Χριστίνα Σάφη

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...