Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 16:09

Μελέτη για την ανάπλαση πλατείας Αμμουδιάς κατέθεσε ο Δήμος Πάργας

Με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής μέσω της αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης των κοινοχρήστων χώρων, ο Δήμος Πάργας προέβη στην σύνταξη μελέτης για την ‘’Ανάπλαση της πλατείας Αμμουδιάς‘’ και υπέβαλε πρόταση χρηματοδότησης ύψους 90.000€ στο προγράμματα Leader της ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ.

Το έργο αφορά την ανάπλαση του δημοτικού χώρου εμβαδού 2.870,00 τ.μ., που βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο της Αμμουδιάς μπροστά από την εκκλησία και το δημοτικό σχολείο. Η μελέτη περιλαμβάνει, την διαμόρφωση και επίστρωση των επιφανειών βατότητας με κυβόλιθους και βιομηχανικό δάπεδο, την κατασκευή πεζοδρομίου περιμετρικά της πλατείας με λωρίδα και ράμπες ΑΜΕΑ, την τοποθέτηση πέργκολας και στοιχείων αστικού εξοπλισμού, δεντροφυτεύσεις, πράσινο και εγκαταστάσεις φωτισμού και ύδρευσης – άρδευσης.

Με την προτεινόμενη παρέμβαση επιδιώκεται η δημιουργία ενός σύγχρονου, λειτουργικού και ασφαλούς χώρου, προσβάσιμου από όλους, που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των μόνιμων κατοίκων και στην ενίσχυση της ελκυστικότητας της περιοχής αποτελώντας τοπόσημο για τους επισκέπτες.

Προηγούμενο Άρθρο

Κορονοϊός: 916 κρούσματα και 96 νεκροί στην Ελλάδα – 1 Π.Ε Πρέβεζα, 2 Π.Ε Ιωαννίνων και 2 Π.Ε Άρτας

Επόμενο Άρθρο

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στην Πρέβεζα (βίντεο-φωτογραφίες)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...