Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 20:15

Μεγάλη Παπαμιχαήλ, στον 3ο προκριματικό γύρο του Wimbledon!

Μια πολύ μεγάλη νίκη πανηγύρισε η Δέσποινα Παπαμιχαήλ εις βάρος της Oceane Dodin, για να προκριθεί για 1η φορά στην καριέρα της στον 3ο και τελευταίο γύρο των προκριματικών του Wimbledon, αλλά και σε ένα Grand Slam.

Μια ακόμα μεγάλη εμφάνιση στα γήπεδα του Roehampton έκανε η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία κέρδισε την Oceane Dodin, Νο.10 στο ταμπλό και Νο.112 στον κόσμο, με 7-6 (8), 7-6 (3).

Ήταν ένας πολύ κλειστός αγώνας που ξεπέρασε τις 2 ώρες σε διάρκεια, με την 30χρονη Ελληνίδα, Νο.188 στον κόσμο, να καταφέρνει να διαχειριστεί καλύτερα την πίεση στις πιο κρίσιμες στιγμές και να επικρατεί τελικά έπειτα από δυο tie-break.

Στο 1ο σετ η Δέσποινα έσωσε και τα 6 break points που αντιμετώπισε – ενώ και η ίδια είχε 2 χαμένα break points. Ακολούθησε ένα εξίσου αμφίρροπο tie-break, στο οποίο η Ελληνίδα παίκτρια προηγήθηκε με 6-3, αλλά τελικά χρειάστηκε να σώσει ένα set point και το 5ο της set point συνολικά, για να το κατακτήσει με 10-8.

Στο 2ο σετ η Παπαμιχαήλ προηγήθηκε 3 φορές με break, στο 1-0, στο 4-3 και στο 6-5, αλλά και τις 3 η Γαλλίδα κατάφερε να κάνει το break back στο αμέσως επόμενο game.

Τη λύση έδωσε ξανά το tie-break, με την Ελληνίδα να επικρατεί πιο άνετα αυτή τη φορά με 7-3 και να ολοκληρώνει τον θρίαμβό της σε 2 ώρες και 6 λεπτά.

Στον 3ο και τελευταίο γύρο των προκριματικών, η Παπαμιχαήλ θα αντιμετωπίσει την Ελβετίδα Viktorija Golubic, Νο.29 στο ταμπλό και Νο.138 στον κόσμο.

Εκτός από την 1η φορά στον 3ο προκριματικό γύρο του Wimbledon, θα είναι και η 1η φορά γενικά στον τελευταίο προκριματικό γύρο ενός Grand Slam για την Παπαμιχαήλ, που είναι πιο κοντά από ποτέ στην πρώτη της είσοδο σε κυρίως ταμπλό ενός major.

Πηγή: tennisnews.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Market Pass, Αφορολόγητο και ΕΝΦΙΑ – Όλα όσα περιλαμβάνει το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης

Επόμενο Άρθρο

Μουσικοχορευτική παράσταση “Στα πατήματα των Κυρατζήδων” από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Αστυνομικών Αττικής

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...