Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 21:06

Μαθητές του 2ου λυκείου επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Πρέβεζας

Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών του 2ου Γενικού Λυκείου Πρέβεζας στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιούν με τίτλο «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Δημαρχείο Πρέβεζας ύστερα από αίτημά τους.

Την ομάδα του προγράμματος  υποδέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Αργυρός Λεωνίδας και τους ενημέρωσε εκτενώς για τα θέματα ενασχόλησής τους που αφορούν στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό και στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Αναφέρθηκε αναλυτικά στις προσπάθειες του Δήμου Πρέβεζας για αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών προκειμένου να ανταποκριθεί πιο αποτελεσματικά στις απαιτήσεις της ψηφιακής εποχής (ψηφιακή εξυπηρέτηση πολιτών, ψηφιακές πλατφόρμες, novoville, infokiosk κ.α.)

Επίσης, αναφέρθηκε στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα που ο Δήμος Πρέβεζας έχει ήδη υλοποιήσει, σε όσα βρίσκονται σε εξέλιξη και σε αυτά για τα οποία αναμένεται σχετική έγκριση (προγράμματα συνεργασίας ΙnterregAdrion, ΙnterregWonder,ΙnterregSolis, για την έρευνα και την καινοτομία Horizon, κ.α.)

Οι μαθητές με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την ενημέρωση αυτή, έλαβαν απαντήσεις στα ερωτήματα που υπέβαλαν και ευχαρίστησαν τον κ. Αντιδήμαρχο για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία.

Η Διευθύντρια

Σοφία Παπαμιχαήλ

Προηγούμενο Άρθρο

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ – Πανεργατική απεργία στις 17 Απριλίου

Επόμενο Άρθρο

Ι. Ν. Αγ. Βασιλείου: Ευλογημένο Επταήμερο (14 Απριλίου – 20 Απριλίου 2024)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...